Volleybal

WAT IS VOLLEYBAL?

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. De twee teams, die elk uit 6 spelers bestaan, bevinden zich ieder op hun eigen helft. De beide teams proberen door het slaan of tikken tegen de bal, deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld te krijgen. Hier moet de bal binnen de lijnen de grond raken. Een geslaagde poging, of een fout van de tegenstander, levert een punt op.

Zitvolleybal is een variant van de zaalsport volleybal. Sinds 1980 is zitvolleybal een officiële sport op de Paralympics. De spelregels zijn grotendeels gelijk aan het reguliere volleybal. Zitvolleybal heeft een belangrijke toevoeging: een speler moet tijdens het spelen van de bal, contact hebben met de vloer met het zitvlak of enig deel van de romp. Hierdoor is dit spel bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking aan één of beide benen.

Maandag 19.00 -20.00 uur.

AANMELDEN

 

SPORTROOSTERS

 

Voor vragen kunt u mailen naar info@onlyfriends.nl

OVER ONLY FRIENDS

Als Sportclub Only Friends bieden wij moderne en veilige sportfaciliteiten voor sporters met een beperking. Hierbij staan het plezier en voldoening van de sporters voorop. Iedereen kan bij ons trainen en we bieden 28 verschillende sporten. Sporters ervaren bij ons trots en krijgen de kans om winst en verlies te ervaren. Sporten kan bij ons op ieder niveau.

Ons huis is het Friendship Sports Centre in Amsterdam. Dit wordt door sporters ervaren als een plek waar veel meer gedaan wordt dan sporten. Het is een warme plek waar mensen samenkomen.

Prof. Dr. Jules Becher van het UMC in Amsterdam; “Voor mensen met een beperking zijn sportactiviteiten dubbel zo noodzakelijk voor de fitheid. Iedereen droomt van beweging. Bewegen moet, zeker als dat moeilijk is.”