FrameRunning

WAT IS FrameRunning?

FrameRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een FrameRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. Een FrameRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen, met een borststeun en stuur. De FrameRunner is een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

De FrameRunner is geschikt voor sporters met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep sporters is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vanaf 7 jaar en op woensdag 17.00-18.00 uur.

 

AANMELDEN

 

SPORTROOSTERS

 

Voor vragen kunt u mailen naar info@onlyfriends.nl

OVER ONLY FRIENDS

Als Sportclub Only Friends bieden wij moderne en veilige sportfaciliteiten voor sporters met een beperking. Hierbij staan het plezier en voldoening van de sporters voorop. Iedereen kan bij ons trainen en we bieden 28 verschillende sporten. Sporters ervaren bij ons trots en krijgen de kans om winst en verlies te ervaren. Sporten kan bij ons op ieder niveau.

Ons huis is het Friendship Sports Centre in Amsterdam. Dit wordt door sporters ervaren als een plek waar veel meer gedaan wordt dan sporten. Het is een warme plek waar mensen samenkomen.

Prof. Dr. Jules Becher van het UMC in Amsterdam; “Voor mensen met een beperking zijn sportactiviteiten dubbel zo noodzakelijk voor de fitheid. Iedereen droomt van beweging. Bewegen moet, zeker als dat moeilijk is.”