Cycling

 “Een echte wielrenner worden bij sportclub Only Friends”

De sportafdeling Only Friends Cycling richt zich op de sport wielrennen, bekend als het ID-Cycling (ID = Intellectual Disability). Binnen deze tak van wielrennen rijd je als renner met een verstandelijke beperking. Je fietst tijdens de trainingen en of de wedstrijden op een racefiets, driewieler, aangepaste handbike of ligfiets. Alle wielrenners rijden samen in een categorie. Een eventuele lichamelijke beperking maakt dus geen verschil binnen de categorie ID-Cycling.

Het doel van Only Friends Cycling is om met veel plezier en inzet naar eigen vermogen onder deskundige leiding van de Only Friends wielertrainers de sporter te trainen en op te leiden tot een heuse wielrenner op zijn of haar eigen niveau, immers “Je Bent Goed Zoals Je Bent” bij sportclub Only Friends. De trainers gaan er wel vanuit dat je zelfstandig kunt fietsen, zij leren je niet fietsen.

Het wielrennen kenmerkt zich als een zomersport. Er wordt daarom van de maanden maart t/m oktober buiten gefietst op het wielerparcours van de Amsterdamse Renners Club Ulysses die rondom het Friendship Sports Centre ligt. Dit parcours is tijdens de trainingsuren exclusief te gebruiken door sportclub Only Friends, wat het mogelijk maakt om veilig en in een rustige omgeving de wielersport te beleven. Met de wielrenners waarmee dat mogelijk is, wordt regelmatig op de landelijke fietspaden van het mooie natuurgebied van landelijk Noord en Waterland getraind. Jij als mogelijk nieuwe deelnemer maakt de start vanaf het buitenseizoen in de maand maart.

In de wintermaanden vanaf oktober gaan de trainingen gewoon door. Er wordt dan in het Friendship Sport Centre binnen getraind. We starten in de sportzaal met een korte warming up gevolgd door een spinningles op echte spinningbikes. Dit is een fietstraining met opzwepende muziek, waarbij doorzettingsvermogen belangrijk is en het uithoudingsvermogen wordt opgebouwd.

Leeftijd: Minimaal 8 jaar.

Trainingsdag: Woensdag

Trainingstijd: 16:00 uur – 17:00 uur