Older Friends

Older Friends Groep

Omdat sporten goed is voor jong en oud plus het feit dat de groep ouderen die vereenzamen steeds groter wordt, is bij onze oprichter Dennis (Gebbink) het idee ontstaan Older Friends op te richten. In september 2014 zijn wij gestart met 8 ouderen, voornamelijk opa’s en oma’s van onze kinderen van Only Friends. Door het enthousiasme van de leden ging het gauw van mond tot mond en tellen wij op dit moment meer dan 60 leden.
De ouderen kunnen twee keer per week sporten, op woensdag fitness (10.00-11.00 uur) en op vrijdag (10.00-11.00 uur) een groepstraining. Op vrijdag begint de training met een gezamenlijke warming-up gegeven door stagiaires van een sportopleiding. Na de warming-up kan men kiezen uit: buikspiertraining, kick-boksen, balanstraining, spelvorm, tafeltennis en badminton. Iedere tweede vrijdag van de maand kan men er ook voor kiezen om te gaan zwemmen.Dit allemaal onder begeleiding van vrijwilligers en stagiaires.
Wat voor de kinderen geldt, geldt ook voor Older Friends: “Je bent goed zoals je bent!” Of je nu in een rolstoel zit, achter een rollator loopt, top fit bent of een verstandelijke beperking hebt, we zorgen ervoor dat er (aangepast) gesport kan worden. Ook al ben je zwaar gehandicapt, hoe fijn is het als je kan kickboksen, een potje kan tafeltennissen, badmintonnen of heerlijk ontspannen in het water.
En hoe stoer als je als fitte oma thuis komt en je kleinkind laat zien wat je geleerd hebt bij het kickboksen.
Ook mooi te zien hoe een groepje ouderen met een verstandelijke beperking lekker mee doet met de groep.
Na de training drinken we gezamenlijk een kopje koffie (vaak met iets lekkers erbij) en 1 x per maand krijgen de leden een lekker bakje fruit.
Natuurlijk is bewegen heel belangrijk maar net zo belangrijk is het sociale gebeuren. Tijdens het sporten en koffie drinken ontstaan mooie vriendschappen en gaan de leden buiten Older Friends ook bij elkaar op bezoek.
Ook ons jaarlijks uitje naar het Amsterdams Volkskoor waarbij we ook een lekker Amsterdams buffet verzorgen, wordt zeer op prijs gesteld. Voor vervoer wordt uiteraard gezorgd.

In de feestmaand december komt zelfs Sinterklaas op bezoek, vieren ze Sinterklaas met de kinderen van Only Friends en genieten ze gezamenlijk van een heerlijk kerstdiner.

Na afloop aan de koffie in het clubhuis

Voor een aantal is het sporten een bijzaak en is het praatje met een van de andere leden, vrijwilligers of stagiaires veel belangrijker. Door een andere groep wordt heel fanatiek gesport, maar staat het plezier altijd bovenaan. Er wordt veel gelachen en er wordt ook verdriet gedeeld. Als iemand een steuntje in de rug nodig heeft, wordt een kaart met troostende woorden gestuurd.
Voor de ouderen zijn de trainingen van Older Friends een uitje waar ze iedere week naar uitkijken.
Kortom: ook voor deze ouderen maakt Only Friends de wereld een stukje mooier!