Older Friends

Older Friends GroepNa de opening van het Friendship Sports Centre in 2010 is Only Friends enorm gegroeid in leden, sporten en evenementen. De organisatie is meegegroeid en staat als een huis; het sporten wordt op een toonaangevende wijze, veilig en vertrouwd geboden aan de kinderen en jongeren met een beperking.

In 2013 is daarom nagedacht wat wij nog meer aan onze doelgroep (en een evt. verbreding van de doelgroep met ouderen) kunnen bieden, hoe we de bezettingsgraad van het Centre kunnen verhogen en hoe we een bredere maatschappelijke rol kunnen spelen.

Only Friends Lifestyle

Het Lifestyle concept heeft als doel om kinderen en jongeren met een beperking (en evt. dus ouderen) naast het sporten meer ondersteuning te geven. De kinderen en jongeren kunnen zich hierdoor verder ontwikkelen, een sterker gevoel van eigenwaarde opbouwen en daardoor ook krachtiger in het dagelijks leven staan.

  • Friends in Shape; een gezondheidsprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas
  • Connecting Friends; sportprogramma voor kinderen uit het Speciaal Onderwijs
  • Friends at the Top; begeleiden van kinderen en jongeren met sportambities
  • Older Friends; sporten met volwassenen/ouderen met een beperking

 Older Friends in actieOlder Friends

Inmiddels is een start gemaakt met het sporten met ouderen en sporten de oudjes 2x in de week. Op woensdag- en vrijdagochtend komen zij bijeen. Onder leiding van enthousiaste trainers van Only Friends wordt er gesport. Dit gebeurt op een veilige, op de ouderen toegespitste manier en plezierig gedaan.

Het gaat niet alleen om het sporten maar ook om het gezellig samenzijn en na afloop de kop koffie en de (sterke) verhalen.

Het lidmaatschap van Only Friends kost 120 euro per jaar. Meer informatie over contributie en betaling vind je hier.