Rolstoelbasketbal

WAT IS ROLSTOELBASKETBAL?

Rolstoelbasketbal wordt al jaren gespeeld. Het is een aantrekkelijke sport om te beoefenen met een lichamelijke beperking. De regels voor rolstoelbasketbal zijn niet veel anders dan die van regulier basketbal, slechts het gebruik van een rolstoel is verplicht. Of de sporter in het dagelijks leven ook gebruikmaakt van een rolstoel is daarbij niet relevant. Bij rolstoelbasketbal is het dribbelen vervangen door het duwen aan de rolstoelhoepel. De bal houd je op schoot. Rolstoelbasketbal is een dynamische sport met snelle manoeuvres.

Bij Only Friends kan rolstoelbasketbal in diverse categorieën worden gespeeld. Dit kan zelfs op Eredivisie-niveau.

Dinsdag rolstoelbasketbal 18.30 – 19.30 uur.

AANMELDEN

 

SPORTROOSTERS

Voor vragen kunt u mailen naar info@onlyfriends.nl

OVER ONLY FRIENDS

Als Sportclub Only Friends bieden wij moderne en veilige sportfaciliteiten voor sporters met een beperking. Hierbij staan het plezier en voldoening van de sporters voorop. Iedereen kan bij ons trainen en we bieden 28 verschillende sporten. Sporters ervaren bij ons trots en krijgen de kans om winst en verlies te ervaren. Sporten kan bij ons op ieder niveau.

Ons huis is het Friendship Sports Centre in Amsterdam. Dit wordt door sporters ervaren als een plek waar veel meer gedaan wordt dan sporten. Het is een warme plek waar mensen samenkomen.

Prof. Dr. Jules Becher van het UMC in Amsterdam; “Voor mensen met een beperking zijn sportactiviteiten dubbel zo noodzakelijk voor de fitheid. Iedereen droomt van beweging. Bewegen moet, zeker als dat moeilijk is.”