Aikido

Actiefoto 3e dan examen DennisAikido is een Japanse krijgskunst waarin je leert om ontspannen te reageren en mee te bewegen op de kracht van de aanvaller. Je oefent worpen en klemmen en je leert rollen en vallen. Als je veel oefent, word je soepel en leer je dat je niet sterk hoeft te zijn om de technieken te leren. Aikido is goed voor je conditie en je leert de mogelijkheden van je lichaam kennen.
Aikido is géén vechtsport en kent geen wedstrijden of competitie. Je oefent de technieken om jezelf te verbeteren en niet om van de ander te winnen. Tijdens de training is het daarom belangrijk dat je goed luistert naar de aanwijzingen die je krijgt van de leraar en dat je voorzichtig bent met je trainingspartners. Aikido is vooral heel erg leuk om te doen!

Ook als je in een rolstoel zit, ben je welkom! Dan gaan we samen op zoek naar de manier die het beste bij jouw mogelijkheden past! Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om samen te oefenen en dat je zo goed mogelijk probeert mee te doen.

Maandag van 17.00 tot 18.00 uur in de dojo
Leeftijd vanaf 8 jaar