Aikido

WAT IS AIKIDO?

Aikido is een Japanse krijgskunst waarin je leert ontspannen te reageren en mee te bewegen op de kracht van de aanvaller. Je oefent worpen, klemmen en je leert rollen en vallen. Als je veel oefent, word je soepel en leer je dat je niet sterk hoeft te zijn om de technieken te leren. Aikido is goed voor je conditie. Je leert de mogelijkheden van je lichaam kennen.

Aikido is géén vechtsport en kent geen wedstrijden of competitie. Je oefent de technieken om jezelf te verbeteren, niet om van de ander te winnen. Tijdens de training is het daarom belangrijk dat je goed luistert naar de aanwijzingen die je krijgt van de leraar en dat je voorzichtig bent met je trainingspartners.
Aikido is vooral heel erg leuk om te doen! Vanaf 8 jaar en op maandag 17.00-18.00 uur.

 

AANMELDEN

 

SPORTROOSTERS

 

Voor vragen kunt u mailen naar info@onlyfriends.nl

OVER ONLY FRIENDS

Als Sportclub Only Friends bieden wij moderne en veilige sportfaciliteiten voor sporters met een beperking. Hierbij staan het plezier en voldoening van de sporters voorop. Iedereen kan bij ons trainen en we bieden 28 verschillende sporten. Sporters ervaren bij ons trots en krijgen de kans om winst en verlies te ervaren. Sporten kan bij ons op ieder niveau.

Ons huis is het Friendship Sports Centre in Amsterdam. Dit wordt door sporters ervaren als een plek waar veel meer gedaan wordt dan sporten. Het is een warme plek waar mensen samenkomen.

Prof. Dr. Jules Becher van het UMC in Amsterdam; “Voor mensen met een beperking zijn sportactiviteiten dubbel zo noodzakelijk voor de fitheid. Iedereen droomt van beweging. Bewegen moet, zeker als dat moeilijk is.”