Basketbal

WAT IS BASKETBAL?

Basketbal is een wedstrijdsport, in Amerika uitgevonden door James Naismith. De sport is zo populair, dat het door zowel mannen als vrouwen op bijna elk continent in de wereld wordt beoefend. Het spel wordt gespeeld in twee teams. Het doel is om de bal te veroveren en deze door de basket te werpen. Hierbij moet je verhinderen dat de tegenstander datzelfde doet.

Het is een echte teamsport waarbij elkaar helpen en uiteraard veel plezier hebben de pijlers zijn. Je wordt er fit van en uitgedaagd om je “basket-skills” te ontwikkelen. Lessen zijn er voor alle leeftijden; junioren en senioren.

Bij Only Friends hebben we zowel gewoon basketbal als rolstoelbasketbal. Word jij de nieuwe Michael Jordan?

Vrijdag tussen 18.00 -19.00 uur.

AANMELDEN

 

SPORTROOSTERS

 

Voor vragen kunt u mailen naar info@onlyfriends.nl

OVER ONLY FRIENDS

Als Sportclub Only Friends bieden wij moderne en veilige sportfaciliteiten voor sporters met een beperking. Hierbij staan het plezier en voldoening van de sporters voorop. Iedereen kan bij ons trainen en we bieden 28 verschillende sporten. Sporters ervaren bij ons trots en krijgen de kans om winst en verlies te ervaren. Sporten kan bij ons op ieder niveau.

Ons huis is het Friendship Sports Centre in Amsterdam. Dit wordt door sporters ervaren als een plek waar veel meer gedaan wordt dan sporten. Het is een warme plek waar mensen samenkomen.

Prof. Dr. Jules Becher van het UMC in Amsterdam; “Voor mensen met een beperking zijn sportactiviteiten dubbel zo noodzakelijk voor de fitheid. Iedereen droomt van beweging. Bewegen moet, zeker als dat moeilijk is.”