Only Friends in Nederland

Only Friends begint een begrip te worden in Nederland en het gedachtegoed (sporten voor kinderen en jongeren met een beperking) van onze oprichter Dennis (Gebbink) begint zich te verspreiden. Hoe mooi is dat?! Steeds meer kinderen en jongeren in Nederland met een beperking krijgen nu ook de kans om te sporten en met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving vriendschappen te sluiten.

Verschillende mensen kwamen in aanraking met Only Friends, werden geraakt en wilden Only Friends ook op andere locaties in Nederland starten. We hebben met hen de afspraak gemaakt dat als ze dezelfde visie en missie hebben/onderschrijven en de uitvoering vergelijkbaar maken, ze de naam, logo (met een lokaal karakteristiek symbool) en slogan van Only Friends mogen gebruiken.

Dit hebben we met hen vastgelegd in een eenvoudig document en delen we al onze kennis/kunde en ons netwerk met hen. Wel staan ze op eigen benen en moeten een eigen stichting oprichten. Zo geschiedde.

Only Friends Utrecht

Karen den Balvert van revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht raakte enthousiast en startte inmiddels alweer zo’n 4 jaren geleden Only Friends Utrecht. Op zaterdagen wordt daar met veel plezier gesport door kinderen en jongeren met een beperking en groeit de club gestaag met fijne vrijwilligers en ondersteuners.

www.onlyfriendsutrecht.nl

Logo Only Friends Utrecht

Only Friends Achterhoek

Ook Ton Seegers werd geraakt door het Only Friends-virus en startte Only Friends Achterhoek in Doetinchem. Hoe gaaf is het dat ook kinderen en jongeren met een beperking onder de algehele slogan “Je bent goed zoals je bent!” kunnen sporten in het oosten van ons land.

www.onlyfriendsachterhoek.nl

Logo Only Friends Achterhoek

 

Only Friends Limburg

Nadat Marielle Houben en vrienden op bezoek waren geweest in Amsterdam, was het hek van de dam. Met haar nooit aflatende energie en vrolijkheid riep zei: “Only Friends Limburg moet, nee gaat er komen in Limburg”. En dat is gelukt. In het prachtige Landgraaf (vlakbij Kerkrade) staat een mooi sportcomplex ter beschikking en wordt er al volop gesport.

www.onlyfriendslimburg.nl

Logo Only Friends Limburg

 

Only Friends Twente

Inmiddels is ook Only Friends Twente onder de bezielende leiding van Eduard Leusink van start gegaan. In het rustieke Rijssen vinden de activiteiten plaats. Weer een lid van de Only Friends-familie erbij. Hoe leuk is dat?!

Only Friends Twente

                                                         Logo Only Friends Twente

 

Only Friends Eindhoven

Vanaf september 2019 hebben onze, al sinds jaren, Brabantse vrienden John Warrink en Arno Hendrikx de stoute schoenen aangetrokken en Only Friends Eindhoven opgericht. In het zeer gezellige restaurant de Verlenging in het Philips-stadion was de kick-off onder belangstelling van velen en hebben we er weer een familie lid bij. “Agge mar leut het” klinkt het op de velden. Hoe gaaf is dat?

www.onlyfriendseindhoven.nl

Logo Only Friends Eindhoven

Hartverwarmend hoe een ieder in Nederland reageert als men eenmaal in aanraking is gekomen met Only Friends. Met kort geleden een aanvraag van twee vaders met kinderen met een beperking uit Rotterdam begint het op een heuse Only Friends familie te lijken.

We houden jullie op de hoogte van de mooie ontwikkelingen!