Boccia

WAT IS BOCCIA?

Boccia (spreek je uit als: ‘botsja’) is een paralympische sport, maar nog relatief onbekend in Nederland. Boccia is een werpsport die zowel individueel als in teams wordt beoefend. De sport wordt gespeeld met zachte leren ballen. Het doel van het spel is om je eigen leren bal zo dicht mogelijk bij een doel (meestal een witte bal als object) te krijgen. De sport is vergelijkbaar met Jeu de Boules. De bal kan met de hand of met de voet worden gegooid. Als dit niet lukt kun je gebruik maken van het hulpstuk; de glijgoot. Op zaterdag tussen 13.30 – 14.30 uur.

 

AANMELDEN

 

SPORTROOSTERS

 

Voor vragen kunt u mailen naar info@onlyfriends.nl

OVER ONLY FRIENDS

Als Sportclub Only Friends bieden wij moderne en veilige sportfaciliteiten voor sporters met een beperking. Hierbij staan het plezier en voldoening van de sporters voorop. Iedereen kan bij ons trainen en we bieden 28 verschillende sporten. Sporters ervaren bij ons trots en krijgen de kans om winst en verlies te ervaren. Sporten kan bij ons op ieder niveau.

Ons huis is het Friendship Sports Centre in Amsterdam. Dit wordt door sporters ervaren als een plek waar veel meer gedaan wordt dan sporten. Het is een warme plek waar mensen samenkomen.

Prof. Dr. Jules Becher van het UMC in Amsterdam; “Voor mensen met een beperking zijn sportactiviteiten dubbel zo noodzakelijk voor de fitheid. Iedereen droomt van beweging. Bewegen moet, zeker als dat moeilijk is.”