Wereldberoemde honkballers op bezoek

Honkballers op bezoek

Zondag 6 november was een wel hele speciale dag voor het Ronald Mc Donald Centre en Only Friends. Onze Friends kregen les van ’s werelds grootste honkbalspelers van dit moment!

Het was hartveroverend om te zien hoe onze sporters genoten van de honkbal-clinic door die aardige maar indrukwekkende sportmannen in hun stoere outfits uit Nederland en de Verenigde Staten. Toch hebben de beroemde spelers ook iets geleerd van ónze sporters: uit volle borst lieten zij hun ‘Only-Friends-yell’ horen en als beloning mochten ze allemaal op de foto en kregen ze zelfs een handtekening van de sterspelers.

Honkbal is waanzinnig populair in Amerika, dus het was een grote verrassing dat uitgerekend ons Oranjeteam wereldkampioen werd in Panama tegen vijfentwintigvoudig wereldkampioen Cuba.

Promotietour
Rick van den Hurk, pitcher van de Amerikaanse ploeg Baltimore Orioles, is één van de succesvolste Nederlandse honkballers ooit. Zijn idee om het honkbal wereldwijd te promoten, mondde uit in ‘The European Big League Tour’, een groep wereldberoemde honkbalspelers die door Europa trekt en voor de tweede keer Nederland aandeed. Kinderen van verschillende honkbalclubs uit Nederland en België mochten zich via de website inschrijven voor een gratis training in Utrecht of in Amsterdam.

De trainingen in Amsterdam vonden plaats op het Ronald McDonald Centre en het wemelde ‘s middags dan ook van de uitgelaten honkballertjes op het Centre. Terwijl zij stonden te popelen om les te krijgen van hun helden, konden ze ondertussen bij de stands in de kantine echte baseball caps, ballen, honkbalknuppels en t-shirts kopen. Ook voor deze kinderen werd het een geweldige ervaring! Na de sporters van Only Friends mochten zij het opnemen tegen de allerbekendste spelers van de VS en de Nederlandse wereldkampioenen.

De Sterspelers
Van de ‘Major League’ spelers uit de VS had Rick van den Hurk meegenomen naar het Centre: Adam Jones van de Baltimore Orioles, Roger Bernadina van de Washington Nationals, Dexter Fowler van de Colorado Rockies, Mike Stanton van de Florida Marlins, Gregory Halman van de Seattle Mariners, en niet te vergeten de markante Prince Fielder van de Milwaukee Brewers. Oud-speler Bobby Bonilla van de New York Mets had het vorig jaar zó naar zijn zin gehad bij de tour, dat hij dit jaar ook weer van de partij was. Hij gooide voorzichtig een balletje op en zei versteld te staan hoe hard hij de bal teruggespeeld kreeg van een van onze Friends!
Van de Nederlandse spelers waren Swen Huijer van de Boston Red Sox, Rodney Daal van de San Diego Padres, Tom Stuifbergen van de Minnesota Twins aanwezig en van de Nederlandse internationals: Diegomar Markwell, Vince Rooi, David Bergman, Danny Rombley en Dwayne Kemp.

Goed doel
Dit jaar was het goede doel dat is verbonden aan de European Big League Tour in Nederland, het Ronald McDonald Kinderfonds. Het benefietdiner dat vrijdagavond was georganiseerd in het Barbizon Hotel leverde maar liefst 10.000 Euro op voor de Ronald McDonald huizen én het Ronald McDonald Centre. Al met al een mooie combinatie van promotie van ons unieke Centre maar ook van een prachtige tak van sport. Honkbal is hot!

Only Friends wil graag alle honkbalspelers van harte bedanken voor hun joviale inzet voor onze bijzondere sportclub!

Sonja Lodewijkx
nieuwsdesk@onlyfriends.nl
Wil je ook een honkbaltraining meemaken? Kijk maar eens op:
http://website.onlyfriends.nl/onze-sporten/honkbal/ en meld je snel aan voor een proefles!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *