Move Day!

Groepsfoto Move Day 2011Op donderdag 20 oktober 2011 stond er voor de tweede keer ‘Move Day’ op het programma. Een sportdag in het teken van kennismaken, verbinden en ontmoeten van de kinderen van Only Friends met de kinderen van de wijk Nieuwendam-Noord. Het belangrijkste doel van de dag was de verbinding tot stand brengen tussen valide en minder valide kinderen.

De dag begon rustig, maar dat had misschien met de herfstvakantie te maken. Veel kinderen kwamen iets later dan gepland binnenlopen waarop de Move Day toch nog met een groot aantal  deelnemers van start kon gaan. De opening werd verricht door Carla Korver en Dennis Gebbink, waarna Sandy en Joy zorgden voor een leuke warming-up waarin alle activiteiten die op Move Day gepland stonden, alvast werden doorgenomen.

De kinderen hadden een druk programma. Ze konden hun energie kwijt bij verschillende activiteiten. Het was mooi om te zien, een volle zaal met zo’n 150 kinderen die aan het kickboksen,  zaalvoetballen, rolstoelbasketballen waren, of aan het spelen op de luchtkussens en de tumbelingbaan. De klimmuur had het in het begin nog rustig, maar uiteindelijk werd ook dat drukbezocht door kinderen die graag helemaal naar boven wilden klimmen.

De bootcamp was een groot succes. Alle kinderen hebben zich vol overgave ingezet en de pittige training goed doorstaan, al kwam de regen soms met bakken uit de hemel. Sommige kinderen moesten eerst even wennen aan de schmink van de trainers, maar eenmaal gewend, genoten ook zij volop van de bootcamp.

Ook bij de voetbalskills onder leiding van de Streetkings was het lekker druk. De kinderen konden hier zien welke voetbalskills de Streetkings allemaal beheersen en dat zijn er veel! Daarna konden de kinderen sommige skills aanleren of zelfs hun eigen skills showen.

’s Middags konden de kinderen nog genieten van een heerlijke gezonde lunch. Want van al die activiteiten krijg je natuurlijk wel een beetje honger. Move Day was voor de tweede keer een geslaagde dag!

Nikita van Weenen

Stagiaire Only Friends.

Met dank aan Carla Korver (sportmakelaar van Amsterdam Noord), Sciandri, Streetkings, turnvereniging KDO, Fun2Sport, de vrijwilligers en stagiaires van Only Friends en Marlies Bouten (fotografe). 

One comment

  • Wij hebben met ons Logeerhuisgroepje een ontzettend leuke dag gehad! Wat was het allemaal goed georganiseerd, mijn complimenten. Er waren leuke activiteiten en het samen lunchen vonden we ook een heel goed idee. Zo hadden we even de tijd om met de kinderen uit de wijk te kletsen.
    Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *