Ons Centre bestaat 1 jaar!

Opening Ronald McDonald Centre

Dinsdag 8 november 2011 was het precies  één jaar geleden dat het prachtige complex Ronald McDonald Centre, sportcentrum voor gehandicapte kinderen en jongeren van Sportclub Only Friends, officieel geopend werd. Met de gongslag EURONEXT op Beursplein 5 werd het tweede jaar ingeluid.

Sport is belangrijk voor iedereen, maar eigenlijk nog meer voor kinderen en jongeren met een beperking. Sport heeft zo’n positieve invloed op het leven van gehandicapte kinderen, zij krijgen de mogelijkheid een sociaal leven te ontwikkelen, maar ze gaan er fysiek ook nog eens op vooruit.

De fantastische groei die Sportclub Only Friends het afgelopen jaar heeft meegemaakt, geeft aan hoe groot de behoefte is aan een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking.

Sinds de opening in 2010 is het aantal sporten en sporters enorm toegenomen.  Het ledental telt nu ruim 450, vorig jaar waren dat nog 200 leden. Daarbij zijn op dit moment zo’n 70 sporters aspirant-lid, dat betekent dat zij in een kennismakingsperiode zitten. De kinderen en jongeren kunnen kiezen uit 17 verschillende sporten, uiteenlopend van voetbal tot duiken en van kickboksen tot streetdance.  De laatste sport die dit najaar is gelanceerd is rolstoeltennis en de nieuwste sport ‘fietsen’ staat al in de stijgbeugels.

De bouw en exploitatie van het Ronald McDonald Centre is volledig gefinancierd door sponsoring & donaties. Maar dankzij de grote inzet van alle vrijwilligers kunnen steeds meer kinderen en jongeren genieten van de sportmogelijkheden die Only Friends & het Centre aanbieden.

Daar mogen we als sportclub heel trots op zijn!

Het nieuwe sportjaar werd met een ferme gongslag in gang gezet door o.a. vrijwilligers van Only Friends, medewerkers van het Ronald McDonald Centre, Sonja Robben en Dennis Gebbink. Het filmpje van de gong kun je hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *