Vooraankondiging, Kick Off Boccia

Een nieuwe sport bij de leukste sportclub van Nederland, Boccia. Het is een sport die opperste concentratie eist en bedoelt is voor kinderen in een rolstoel of elektrische rolstoel. Vooral voor die laatste groep is Boccia de oplossing, omdat zij niet zoveel andere sporten kunnen beoefenen. De sport biedt plezier, uitdaging en zelfs een echte competitie. Kortom alles wat jij nodig hebt om je fijn en fit te voelen.

 

Londen 2012

Op de Paralympische Spelen in Londen, afgelopen zomer, werd Boccia alweer voor de 8e keer op echt topniveau gespeeld. Helaas waren er geen Nederlandse spelers aanwezig. Dit komt doordat de sport nog niet zo bekend is in Nederland en er nog niet zoveel mensen zijn die Boccia spelen. Daar gaat verandering in komen.

Gehandicaptensport Nederland

Sportclub Only Friends zal samen met Gehandicaptensport Nederland zorgen dat Boccia naamsbekendheid krijgt. Boccia is vooral bedoelt voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking (waaronder spasme), omdat dit een sport is die hen uitdaging biedt. Only Friends en Gehandicaptensport Nederland streven er allebei naar om alle kinderen te kunnen laten sporten, ongeacht de beperking die zij hebben.

19e sportafdeling binnen Only Friends

Vanaf begin november 2012 wordt Boccia de nieuwste sportafdeling binnen het Ronald McDonald Centre Only Friends (mits voldoende aanmeldingen). Voor meer informatie over Boccia en om een beeld van de sport te krijgen, kijk je op Boccia

Kick-off Boccia

Ter kennismaking met de sport en om de kinderen en jongeren enthousiast te maken zal er op zaterdag 13 oktober van 13.00 tot 15.00uur een Kick-off plaatsvinden op het Ronald McDonald Centre Only Friends. Op die dag zal er een clinic gegeven worden en is de bondscoach van het Nederlandse Boccia-team aanwezig! Lijkt deze sport je leuk? Meld je dan aan via e-mailadres info@onlyfriends.nl met daarin je naam en telefoonnummer en vermeld als onderwerp ‘Kick-off Boccia’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *