Volleybal, de 20ste sport bij Only Friends

2014 is een bijzonder jaar voor sportclub Only Friends. Dit is niet alleen het jaar waarin Only Friends haar 14de verjaardag viert, maar ook het jaar waarin de 20ste sport wordt geïntroduceerd: volleybal. De eerste les vindt plaats op maandag 10 maart a.s. om 18:00 uur.

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. De beide teams, die elk uit 6 spelers bestaan, bevinden zich ieder op hun eigen helft en proberen door het slaan of tikken tegen de bal deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld binnen de lijnen de grond te doen raken. Een geslaagde poging, of een fout van de tegenstander, levert een punt op.

Zitvolleybal

Only Friends zal starten met de staande versie van volleybal, maar uiteindelijk is het doel om dit uit te breiden naar de zittende variant van deze sport: zitvolleybal. Waarbij de twee teams ieder uit zes spelers bestaan. De spelregels zijn grotendeels gelijk aan zaalvolleybal met een heel belangrijke toevoeging: een speler moet tijdens het spelen van de bal contact hebben met de vloer met het zitvlak of enig deel van de romp. Hierdoor is dit spel bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking aan een of beide benen. Sinds 1980 is zitvolleybal een officiële sport op de Paralympics.

Maandagen om 18:00 uur

Only Friends Volleybal start maandag 10 maart aanstaande en vindt van 18:00 uur tot 19:00 uur plaats in de sporthal van het Ronald McDonald Centre. Paul den Nijs – gymdocent en zeer ervaren volleybal trainer – is de hoofdtrainer van deze nieuwe sportafdeling. Voor volleybal geldt een minimum leeftijd van 12 jaar.

Aanmelden voor Volleybal

Leden van Only Friends kunnen zich aanmelden via info@onlyfriends.nl.
Ben je nog geen lid van Only Friends, klik hier om je aan te melden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *