Succesvolle Open Dag Johan Cruyff Foundation 2012

Open Dag Cruyff Foundation 2012De jaarlijkse Open Dag van de Johan Cruyff Foundation stond dit keer in het teken van de Olympische en Paralympische Spelen in London. Ondanks de regen kwamen er 2.000 kinderen en begeleiders naar het Olympisch Stadion om samen te sporten.

30 Sporten en Activiteiten 
Het begon allemaal stralend en zonnig. Tientallen vrijwilligers en medewerkers van de Cruyff Foundation hadden hun uiterste best gedaan om er ook dit jaar weer een geweldige sportdag van te maken. Sportattributen stonden klaar en diverse verenigingen in de startblokken om de kinderen kennis te laten maken met zo’n 30 sporten en activiteiten, speciaal voor kinderen met een beperking.

De paarden van de Willem Alexander Manege lieten de kinderen geduldig opstijgen en een rondje stappen, de judovereniging liet de sporters over de mat rollen, er was een ijshockeyveld waar kinderen de schaatsen konden onderbinden en er stond een klimwand opgesteld. Only Friends was natuurlijk ook aanwezig met voetbal, kickboksen en streetdance.

Opening
De opening door de bekende rappers Mo en Brahim Fouradi was spectaculair, met optredens van niemand minder dan de Freestyle voetballer Soufiane Touzani en de cast van de nieuwe musical Lover of Loser. De paralympische en olympische medaillewinnaars werden geëerd en de nieuwe 14 van Johan, waaronder onze Friend Myron Gebbink, werden aan het publiek voorgesteld.

Warming up
Na de opening barstten de buien los, waardoor het vooral voor kinderen in een rolstoel niet lang vol te houden was om te sporten in de regen, maar desondanks  was er tijdens het schuilen veel gezelligheid. Vrijwilligers deelden poncho’s uit en dankzij de enthousiaste demonstratie van de streetdancegroep van Only Friends warmden de kinderen weer een beetje op.

Medaille
Na afloop kregen de sporters allemaal een prachtige medaille voor hun sportieve prestaties uitgereikt, sommigen zelfs uit handen van Johan Cruijff zelf. Met een gevuld handtekeningenboekje van aanwezige BN’ers verlieten de kinderen het stadion, alweer uitkijkend naar de volgende bijzondere Open Dag van de Cruyff Foundation. Alle medewerkers van de Cruyff Foundation: bedankt voor weer een super geslaagde dag!

Houd Cruyff Foundation Facebook  in de gaten voor foto’s en een videoverslag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *