Nominatie Ronald McDonald Centre in ‘Kunstuur’

Ronald McDonald Centre foto Fact ArchitectsNa diverse nominaties, internationale en nationale prijzen zoals de Arie Keppler prijs 2011, is het  Ronald McDonald Centre nu genomineerd voor de Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur.

 

Nominatie
Deze architectuurprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan uitzonderlijke projecten in de zorg, specifiek aan gebouwen waarbij de architectuur het zorgconcept ondersteunt. De Hedy d’Ancona-prijs is een initiatief van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en TNO en wordt ondersteund door het Atelier van de Rijksbouwmeester en het Ministerie van VWS. Uit 101 inzendingen heeft de jury zes projecten genomineerd, waaronder het Ronald McDonald Centre.

Kunstuur
Begin van het jaar bezocht de jury het Centre en op 1 juni zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Den Haag. Ondertussen kunnen belangstellenden bij de AVRO in het televisieprogramma Kunstuur wekelijks de genomineerde projecten voorbij zien komen.
24 Maart was het filmpje over de nominatie van het Ronald McDonald Centre te zien bij het Kunstuur: klik hier om het te bekijken.

Fact Architects
Het design team van Fact Architects uit Amsterdam heeft het prachtige innovatieve centrum ontworpen. Wat Only Friends betreft verdienen zij deze prestigieuze prijs!
Het team heeft zich bijzonder goed ingeleefd in de wensen van Dennis Gebbink, de oprichter van Only Friends die droomde van een sportcentrum waar gehandicapte kinderen onbeperkt zouden kunnen sporten. Daarbij hielden de architecten ook rekening met de behoefte van kinderen met een beperking om zich op een groot sportcomplex niet verloren, maar juist kampioen te voelen.

Tribune
De sportieve en positieve uitstraling van het Ronald McDonald Centre zorgt ervoor dat gehandicapte sporters zich onmiddellijk thuis voelen. Door het vele glas en de open ruimtes kunnen ouders vanuit het clubhuis hun kinderen zowel binnen als buiten zien sporten. Dat geeft een vertrouwd gevoel aan ouders en kinderen en op die manier is het clubhuis gelijktijdig tribune.

Uniek
Technische hoogstandjes als het zwembad met beweegbare bodem en drenkelingen-detectiesysteem, ‘s werelds eerste LED-verlichte lijnenvloer in de sporthal en de kluisjes met het vingerafdruksysteem, geven het Centre de allure van een topsport centrum, waar het bovenal veilig sporten is.
Kortom, eigenlijk heeft het ontwerp van het Ronald McDonald Centre al gewonnen, want de missie is zeer goed geslaagd.

Fact Architects: van harte gefeliciteerd met de nominatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *