Een Opkikker voor een Only Friends sporter

Opkikkerdag voor ThijsOp woensdagochtend 7 november werd één van onze jonge basketbal kanjers blij verrast met een Opkikkerdag, door Stichting de Opkikker.

Thijs werd thuis verrast om 08:15. Het programma van Thijs en zijn gezin begon met het bakken van een geweldige Ajax taart bij een heuse banketbakker. Gezien zijn passie voor zijn sportclub, werd de reis vervolgt richting het Ronald McDonald Centre Only Friends, alwaar de taart heerlijk verorberd werd. Ook deze reis had een speciaal tintje. Ten eerste werd Thijs opgehaald door een drietal snelle sportauto’s, maar ook nog eens onder escorte van een tweetal politie agenten op de motor.

Bij Only Friends werd dit gezelschap opgewacht en verwelkomt door directeur en oprichter van Only Friends, Dennis Gebbink, tezamen met stagiaires en vrijwilligers van het basketbal.  In het Clubhuis werd Thijs in de watten gelegd. Als groot fan van Ajax werd Thijs een aantal mooie Ajax items aangeboden namens het Ronald McDonald Center Only Friends. Na dit gezellige samenzijn werd de reis voortgezet richting Diergaarde Blijdorp, alwaar Thijs als Special Guest alle ins and outs over de verzorging van de haaien uitgelegd kreeg. Als klapper op de vuurpijl werd de dag afgesloten met een heerlijk etentje waarvoor zij door een limousine werden opgehaald.

Stichting Opkikker organiseert door heel Nederland dagen van ontspanning voor gezinnen waarvan één van de kinderen langdurig onder behandeling is in een -met de Stichting samenwerkend- ziekenhuis. Deze dagen zijn dus bedoeld om het kind samen met zijn/ haar gezin een “opkikkerdag” te bezorgen.

De aanmelding voor een dergelijke dag verloopt via de afdeling Pedagogische Zorg van het ziekenhuis. Zij nemen het initiatief tot contact met de stichting. De stichting komt dan in actie en middels een intakegesprek bij de familie thuis worden de wensen in kaart gebracht. Dit zijn dan niet alleen de wensen van het kind, maar ouders en eventuele broertjes en zusjes worden hier ook in betrokken. Dit resulteert dan in een dag waarin het volledige gezin  ten volste kan genieten en even de zorgen van zich af kan zetten.

6 comments

 • Astrid Boukens

  Wat een leuk stukje over onze Opkikkerdag!! Het was echt geweldig om mee te maken!!

 • Wat gaaf thijs! Ik hoop dat je een superleuke dag hebt gehad met je familie en ik hoor de verhalen op trainen dinsdag!?

 • martine rook

  Wat een belevenis Thijs!! En wat een organisatie zl dat allemaal geweest zijn. Maar je hebt het dan ook dik, dik verdiend en mama, papa en Bram ook!

 • Een prachtige dag voor een prachtig gezin…… Wat geweldig dat er een organisatie als ‘ De Opkikker’ bestaat!!

 • Ik denk dat ik niet hoef te vragen of je genoten hebt! Je hebt het ook dik verdiend, kanjer!! Dikke zoen

 • Liesbeth & mannen

  Topper Thijs! Daar waren jullie wel aan toe, van harte gegund en een dikke zoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *