Volendam op bezoek bij Only Friends

Basisschool de Springplank uit Volendam op bezoek bij Only Friends

Onlangs zijn 25 leerlingen en 2 docenten van basisschool De Springplank uit Volendam, samen met begeleiders van Sport-Koepel Edam-Volendam en de Kidsclub van FC Volendam, bij Only Friends op bezoek geweest.

Het bezoek vormde de afsluiting van een schoolproject dat als doel had de kinderen kennis te laten maken met aangepast sporten. Daarmee werd ook een stap gezet richting acceptatie van kinderen met een beperking.

Only Friends coördinator van het vrijwilligersteam Henk Slootbeek had eerder al op basisschool De Springplank een presentatie gegeven over onze bijzondere sportclub. Vervolgens kregen de kinderen onder begeleiding van medewerkers van Sport-Koepel een bijzondere gymnastiekles in sporthal ‘De Kreil’, waar ze konden ervaren hoe het voelt om met een handicap te sporten. Zo konden zij trefballen waarbij ze maar één arm mochten gebruiken, bij anderen werd een oog bedekt en sommige kinderen kregen watjes in hun oren om het gehoor te beperken.

Als afsluiting gingen de leerlingen op een woensdagmiddag bij Ronald McDonald Centre Only Friends op bezoek, waar zij in kleine groepjes mochten deelnemen aan het reguliere sportprogramma. De kinderen konden meedoen met voetbal, streetdance, tennis, kickboksen en rolstoelbasketbal en in de pauze werden er rondleidingen georganiseerd.

De Volendamse leerlingen waren zeer onder de indruk van hun ervaringen die middag, getuige de drukke gesprekken op de terugweg in de bus. Samen sporten met onze Friends was een bijzondere ervaring voor iedereen.
Voor Only Friends was dit evenement een mooie gelegenheid om leeftijdgenootjes kennis te laten maken met onze sporters, die ieder op hun eigen manier sport beoefenen en vooral met heel veel plezier.

Bekijk de prachtige foto’s van deze sportieve middag hier .

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *