Squashen voor het goede doel.

Squashen voor het goede doelOp zaterdag 20 oktober jl. vond de jaarlijkse World Squash Day plaats. Oorspronkelijk in het leven geroepen in de VS ter nagedachtenis van een squashspeler die is omgekomen bij de aanslagen op het World Trade Center, was dit jaar gericht op ‘Back the Bid’. Alhoewel er wereldwijd miljoenen mensen regelmatig squash spelen, hoort squash tot nu toe niet tot de Olympische sporten. Om in 2020 wel deel uit te maken van de Olympische Spelen waren er squashclubs en –centra en natuurlijk squash spelers wereldwijd opgeroepen om mee te doen aan de grootste sportwedstrijd ooit. En het is gelukt: meer dan 40.000 sporters in rond 800 clubs hebben meegedaan

HSRC de Diepput in Den Haag heeft de handen ineen geslagen met Squash Delft en Dekker Warmond om op 20 oktober jl een aantrekkelijk programma samen te stellen voor hun leden en andere squashers.

Naast een open air bootcamp als warming up en een ludiek toernooi, was de ‘Play the Prof’ een highlight voor vele spelers. Voor de bijdrage van € 5,– kon iedereen één game spelen tegen Sebastiaan Weenink, professioneel squashspeler en nummer 163 op de wereldranglijst. Interessant detail was dat voor iedere punt die de uitdager tegen Sebastiaan wist te scoren, één euro minder moest betalen. Risico? Niet echt…Sebastiaan heeft het gedurende 3 uur tegen 25 spelers opgenomen en in totaal niet meer dan 15 punten weggegeven.

Het hierdoor opgehaalde geld en een extra bijdrage van de 3 organiserende clubs komt ten goede aan de sporters van het Ronald McDonald Centre Only Friends. De clubs zijn van mening dat sport een belangrijk bestanddeel van het leven is en wensen juist daarom ook het sporten voor gehandicapten te ondersteunen.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *