Pilot Sport en Funtoer voor kids met handicap een succes

Spelenderwijze kennis maken met sport en spel op het Ronald McDonald Centre Only Friends. Hiervoor werd de Sport en Funtoer dit jaar voor het eerst georganiseerd voor kinderen met een handicap.  Onder de aanwezige deelnemers bevonden zich naast een aantal Only Friends sporters, ook kinderen die relatief nog onbekend zijn met sporten. Naar harte lust roeiden, sprongen, schoten en fietsten de kinderen erop los. Ouders keken toe en werden waar nodig voorzien van deskundige informatie door de medewerkers van SportService Amsterdam, de trainers en stagiaires van Only Friends.

 

Doel Sport en Funtoer 2012

De Sport en Funtoer dient er in eerste instantie toe om kinderen tijdens de herfstvakantie gratis een sportieve inspirerende week te bezorgen. In het verlengde hiervan ook om kinderen die nog helemaal niet sporten, samen met hun ouders te laten kennismaken met betaalbare laagdrempelige mogelijkheden op het gebied van sport.

 

Aanleiding Sport en Funtoer voor kinderen met een handicap

Hoewel de Sport en Funtoer op zich al langer bestaat, is 2012 hét jaar waarop er vanuit de Gemeente Amsterdam, middels het sportplan, een verzoek gedaan is om hierin specifiek aandacht te besteden aan kinderen met een handicap. Vooral om ervoor te zorgen dat deze kinderen kunnen genieten van alle fysieke en mentale voordelen van het sporten en hen het gevoel te geven ergens bij te horen. Een mooie overeenkomst met het gedachtegoed van Dennis Gebbink, directeur en oprichter sportclub Only Friends. Om dit binnen een passende setting te organiseren werd al gauw de optelsom gemaakt met de locatie, het Ronald McDonald Centre Only Friends. Een locatie en een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een handicap.

 

Motto Gemeente Amsterdam

Met dit initiatief  onderstreept de Gemeente Amsterdam hun eigen motto, namelijk; “Een leven lang sporten voor alle Amsterdammers”.

 

Actieve deelnemers

Gestart om 11:00, liep deze sportieve dag om 15:00 op zijn eind. Alle deelnemende kinderen vertrokken moe, voldaan en geïnspireerd. Een enkele zelfs teleurgesteld. Niet om het verloop van de dag zelf, maar omdat de dag geëindigd was. Bijna snikkend riep de sporter zijn moeder toe nog geen genoeg te hebben van deze dag en graag nog door te willen gaan!

 

Betrokkenen 

Wim van Beusekom, projectleider evenementen voor SportService Amsterdam en Dennis Gebbink volmondig: “De samenwerking in deze Sport en Funtoer is van grote waarde geweest en heeft een formule opgeleverd die past bij het Ronald Mc Donald Centre Only Friends.”  Laagdrempelig maken van sport voor kinderen met een handicap, waarbij op een dag als deze een uitzondering gemaakt werd. Ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnen zonder handicap waren van harte welkom. De sfeer was prima en voor een eerste pilot waren de betrokkenen ook tevreden over de opkomst. Beide partijen hebben zeker de intentie om hiervan een jaarlijks terugkomend evenement van te maken. Met recht een win-win situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *