Sportmiddag Downkern Amsterdam

Tijmen downkern

Zaterdag 23 maart hield de Down Kern Amsterdam een sport-en spelmiddag op het Ronald McDonald Centre Only Friends. Aansluitend werd aan het einde van de dag ook het 25-jarig bestaan van de landelijke Stichting Down Syndroom op het Centre gevierd.

Samen sporten
Het werd een supergezellige middag waar ruim 40 kinderen tussen de 0-18 jaar met het syndroom van Down genoten van sport en spel. Ook broertjes en zusjes mochten meedoen en samen konden zij deelnemen aan verschillende sporten, workshops en spelletjes. Ouders genoten zichtbaar van alle activiteiten die met zoveel enthousiasme door de vrijwilligers van Only Friends werden gepresenteerd.

Voor ieder wat wils
De kinderen konden zich uitleven bij de onderdelen penalty schieten, basket schieten, handbal penalty’s nemen, fit light, hockey slalom, speerwerpen, darten, blikgooien, sjoelen en zelfs wandklimmen onder leiding van Renske Nugter. Denise Dingsdag zorgde voor een swingende warming-up en gaf later op de middag een streetdance clinic. Ondanks de kou werd er buiten gevoetbald en konden de kinderen zich uitleven op een luchtkussen. Er was volop eten en drinken, zelfs een popcornmachine en de kinderen konden geschminkt worden of hun t-shirt pimpen en voor de allerkleinsten was er een workshop babygebaren.

Feestje
Al met al werd het een feestje voor de kinderen, hun ouders en begeleiders, maar ook voor de vrijwilligers en medewerkers van het Ronald McDonald Centre Only Friends, want wat is het genieten met al die blije snoetjes om je heen. Down Kern Amsterdam: tot volgend jaar!

Op de foto: Tijmen, gemaakt door Denise Dingsdag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *