De 14 van Johan 2013

14 van johan publicatie

Woensdag 13 maart werden tijdens het Cruyff Foundation Seminar de nieuwe ‘14 van Johan’ aan de pers voorgesteld. Only Friends kan met trots vermelden dat er dit jaar opnieuw een sporter van onze bijzondere sportclub is geselecteerd.

Pascalle
Het gaat om Pascalle Janssen (op de foto in het midden). Zij doet al jaren aan Handbal op de woensdagavond en sinds kort ook aan Streetdance op de donderdagavond. Heel spannend voor Pascalle, zij heeft Johan Cruijff al ontmoet tijdens het Seminar en de dag ervoor had zij een fotoshoot met de andere sporters van ‘de 14’.

Seminar
Het Seminar vond plaats in de sporthallen Zuid in Amsterdam en stond dit jaar o.a. in het teken van de Paralympics en het project Schoolplein14. Natuurlijk was er ook weer een rolstoelsportdag en waren er diverse bekende sprekers uitgenodigd zoals Esther Vergeer, Michael van Praag en Minister Schippers.

Paralympics
Sir Philip Craven, president van het Paralympisch Comité, hield een prachtige presentatie over wat de Paralympische Spelen wereldwijd teweeg hebben gebracht. Tijdens de Paralympics in Londen werd duidelijk dat er steeds positiever wordt gekeken naar paralympisch sporten, waardoor er steeds meer waardering komt. Deze positieve verandering zorgt ervoor dat de publieke opinie wereldwijd aan het veranderen is. Zoals Sir Craven opmerkte: ‘Negativity moves to positivity’.

Cruijffiaans
Johan Cruijff gaf zelf natuurlijk ook een prachtige speech met uitspraken om in te lijsten. Zo vertelde hij hoe verbaasd en ontroerd hij was, toen hij met eigen ogen tijdens de Paralympics zag hoe een sporter zonder armen het onderdeel zwemmen won. ‘Je kijkt ernaar en je denkt: dat bestaat niet! Mensen zijn tegenwoordig zo snel geneigd om eerst ‘ja maar’ te zeggen, maar je moet het gewoon doen!’
‘Ja maar bestaat niet. Ga ervoor dan gebeurt er iets, zo simpel is het’.

De sporters
De 14 van Johan van 2013 vertegenwoordigen diverse sporten en initiatieven van de Cruyff Foundation. Dit zijn ze:
Thalita de Jong (Cruyff College), Rody de Bie (rolstoeltennis), Chris Vos (aangepast wintersporten), Marije Oosterhuis (gehandicapt zwemmen), Desiree Vranken (atletiek), Amy Kaijen (rolstoelbasketbal), Wessel Kamphuis (hockey), Jordy Sennhenn (Speciale Cruyff Courts), Alyass Hiewiedaar (Cruyff Courts), Ahmed Ufak (Cruyff Courts), Behroez Mahbobi (CF Community Program), Teun Gerritsma (Schoolplein 14) Aitor da Costa Bueno uit Barcelona (Int.Cruyff Courts en Schoolplein14/Patio14).

Handtekening
Teun Gerritsma kreeg als afsluiting een mooie cheque voor een nieuw project Schoolplein14 overhandigd, waarna hij door Humberto Tan gevraagd werd wat hij nou het liefst aan Johan Cruijff zou willen vragen. Lang hoefde Teun daar niet over na te denken: ‘Een handtekening van Messi’.

Dank en Succes
Only Friends wil Myron Gebbink bedanken voor het vertegenwoordigen van onze sportclub in het afgelopen jaar als 1 van ‘de 14 van Johan’ en wenst Pascalle Janssen een mooi en inspirerend jaar toe!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *