Sporten met Ajax op het Ronald McDonald Centre

Voetballen met Ajax

Het selectieteam van Ajax 1, Jong Ajax en Ajax Vrouwen samen met plusminus 500 kinderen hebben woensdag 23 april 2014 een gezellige sportieve dag beleefd op het zonovergoten Ronald McDonald Centre. De dag bestond uit de finales van het project Ajax StreetWise in combinatie met de Ajax Aegon Sportdag voor de leden van Sportclub Only Friends en 5 scholen uit heel Nederland van het Speciaal Onderwijs. Deze dag stond in het teken van het motto ‘samen leren, samen voetballen’, waaronder de integratie tussen valide kinderen met kinderen met een beperking voorop staat.

Ajax StreetWise is een maatschappelijk project van de Ajax Foundation in samenwerking met Aegon en werd voor de vierde keer georganiseerd. Het doel van Ajax StreetWise is om basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetbal. Dit jaar vond het project plaats in de steden Zaandam, Hilversum, Leiden en Amersfoort. Er wordt niet alleen op de voetbalkwaliteiten gelet, maar ook gedragsregels en normen en waarden zijn erg belangrijk. De finale van Ajax StreetWise met de feestelijke afsluiting werd gehouden op het Ronald McDonald Centre. Het bijzondere sportcomplex gelegen in Amsterdam-Noord speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking, de thuisbasis van Sportclub Only Friends.

Samen leren, samen voetballen

Het motto van Ajax StreetWise is ‘Samen leren, samen voetballen’. Samen staat voor sociale integratie en respect voor een ander. Leren staat voor educatie en ambitie en er alles voor over hebben om iets te bereiken en tot slot staat voetballen voor sport, gezondheid en uiteraard voor Ajax.

Ajax Aegon Sportdag

Terwijl op het kunstgrasveld van het Ronald McDonald Centre de finalewedstrijden van Ajax StreetWise afgewerkt werden, sportten er zowel in als rondom het complex kinderen uit het Speciaal Onderwijs uit heel Nederland samen met de leden van Only Friends tijdens de Ajax Aegon Sportdag.

De kinderen hebben 10 verschillende sporten kunnen beoefenen. Diverse voetbal oefeningen op het grasveld, streetdance in het clubhuis, kickboksen in de buitenlucht. Rolstoelhockey, rolstoelbasketbal en Boccia in de ruime sporthal. Hockey en handbal op het kunstgrasveld. Atletiek op de atletiekbaan en tot slot tennis op het Cruyff Court. Alle sportactiviteiten onder het toeziend oog van de voltallige selecties van Ajax 1, Jong Ajax en Ajax Vrouwen.

Stage-opdracht

Deze sportdag, aangeboden door Aegon, werd mogelijk gemaakt door Only Friends. Kimberly de Heer, student bij de Hogeschool Inholland, had van Dennis Gebbink, oprichter en directeur Only Friends, de Ajax Aegon Sportdag als stage-opdracht gekregen. Tijdens de sportdag werd zij ondersteund door maar liefst 80 vrijwilligers en 30 stagiaires van Only Friends, onder andere afkomstig van het ROC van Amsterdam, samen met de medewerkers van het Ronald McDonald Centre.

Ajax selectie op het Centre

3 comments

 • Mijn zoon was aanwezig en heeft een superdag gehad. Super georganiseerd en wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

 • Henk Lelieveld

  Het was echt een ontzettend geslaagde dag, ik was zelf bij de Roadrunners actief aan het helpen, en heb zelf geen geen foto’s kunnen maken, maar ik heb echt genoten, en wat is Lasse Schone een wereld gozer,zo open en betrokken als hij ons over kwam en over al de tijd voor nam en mee deed als we het vroegen.
  Dennis en Ajax en Aegon.

  Heel veel respect en bedankt voor deze dag

 • Mijn zoon en ik vonden het een geweldige dag. De dag was heel goed georganiseerd. Alle vrijwilligers heel hartelijk bedankt voor de inzet. Helemaal geweldig dat er zoveel mensen zijn die zich inzetten voor andere mensen. Heel leuk ook dat de teams van ajax verdeeld werden en meededen met de sporten. Zij waren allemaal heel vriendelijk en namen de tijd voor de kinderen.
  Only Friens is een geweldige sportclub en ik neem aan dat Kimberly geslaagd is met een 10+voor deze opdracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *