Nieuw vervoer voor Only Friends

Only Friends bus

Vol trots heeft Dennis Gebbink in het bijzijn van een grote groep voetballers en trainers namens de gehele sportclub Only Friends op woensdag 21 mei 2014 hun nieuwe witte passagiersbus van Gerrit Spijker, vestigingsmanager van vervoersbedrijf Connexxion Amsterdam, in ontvangst genomen op het Ronald McDonald Centre. Deze nieuwe bus vervangt de oude witte Only Friends bus, die intensief werd gebruikt voor onder andere het vervoer van kinderen en jongeren met en zonder rolstoel naar sportwedstrijden.

Sportclub Only Friends heeft een eigen personenbus met de mogelijkheid om invalide mensen te kunnen vervoeren. Deze bus wordt door Only Friends niet alleen gebruikt voor vervoer van en naar sportwedstrijden, maar ook om materialen te vervoeren naar scholen in het speciaal onderwijs om aldaar clinics te verzorgen en om kinderen met een beperking van en naar het Centre te brengen op specifiek voor hen georganiseerde sportdagen. De bus is dus een belangrijk en essentieel middel om niet alleen de leden van Only Friends, maar ook andere kinderen en jongeren met een beperking, te kunnen laten sporten bij Only Friends in het Ronald McDonald Centre.

Flink op leeftijd

Door het intensieve gebruik van de oude Only Friends bus en het feit dat de bus al flink op leeftijd is, zou deze niet meer door de eerstvolgende keuring komen. Om die reden heeft Only Friends contact gezocht met Connexxion, één van de grootste personenvervoerders van Nederland.
Connexxion had direct enthousiast gereageerd op het verzoek van Only Friends. Zij gaven aan hun te willen helpen door het doneren van een occasion passagiersbus, die nog vele jaren door Only Friends gebruikt kan worden.
Inmiddels is de bus omgetoverd tot een echte Only Friends bus door de mooie bestickering van de kinderen van Only Friends met hun logo. De bus is nu voor iedereen direct herkenbaar.

Quality of life

Afgelopen woensdag was de officiële overdracht van de bus door Gerrit Spijker, vestigingsmanager Connexxion Amsterdam, in aanwezigheid van zijn collega Mireille Maurice. “Connexxion heeft dit gedaan omdat wij als bedrijf ook dingen terug willen geven aan de maatschappij en daarbij is het onderwerp ‘quality of life’ belangrijk. Met dit gebaar hopen wij een steentje bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de kinderen van Only Friends. Daarnaast kennen wij vanuit de praktijk de kinderen met een beperking goed en weten wij hoe belangrijk transport voor hen is.”, aldus Spijker. “En als deze bus op is, dan bellen jullie ons gewoon en krijgen jullie weer een nieuwe!”, waarna alle aanwezige leden van Only Friends dit gebaar met een hard gejuich in ontvangst hebben genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *