‘Special Friend’ Eyeview Systems en het Drenkelingendetectiesysteem

Logo Poseidon

Het Ronald McDonald Centre Only Friends beschikt over een bijzondere techniek in het zwembad: het ‘Poseidon Drenkelingendetectiesysteem’. Het is geleverd door Eyeview Systems B.V., een ‘Special Friend’ van het Ronald McDonald Centre Only Friends.

Eyeview Systems
Eyeview Systems B.V. is gespecialiseerd in veiligheids- en gezondheidssystemen in zwembaden. Het bedrijf stelt daarbij de mens centraal, hetzij als recreant, hetzij als werknemer in de omgeving van het zwembad. Voor Eyeview Systems is een functioneel systeem een optelsom van visie, organisatie en techniek.

Drenkelingendetectiesysteem
Ook al is er aan alle voorwaarden voldaan om een zo veilig mogelijke omgeving te creëeren in een zwembad, toch kan er, zelfs bij professioneel toezicht van een ‘life guard’, een risico ontstaan op (bijna) verdrinking. Het ‘Poseidon Drenkelingendetectiesysteem’ verkleint de kans op verdrinking én het risico op blijvend letsel na een voorval van bijna verdrinking, omdat het systeem is uitgerust met de meest betrouwbare en hoogstaande techniek ter wereld.

Camera’s en alarm
Boven het zwembad van het Ronald McDonald Centre Only Friends hangen camera’s. Het systeem observeert, detecteert en alarmeert volautomatisch binnen tien seconden zodra er sprake is van een drenkeling. De lifeguard wordt gelijktijdig door een optisch signaal en een geluidssignaal gealarmeerd. Omdat de plaats van het slachtoffer ook op een LED display verschijnt, gaan er geen kostbare seconden verloren.

Onderhoud
Eyeview Systems B.V. helpt het Ronald McDonald Centre Only Friends ook bij het onderhoud van het Poseidon Drenkelingendetectiesysteem. Zo kunnen we er zeker van zijn dat het systeem optimaal functioneert voor de lifeguards die altijd aanwezig zijn en toezicht houden als het zwembad in gebruik is.

Special Friend van het Ronald McDonald Centre Only Friends
Eyeview Systems B.V. heeft er bewust voor gekozen om ‘Special Friend’ te worden, een bedrijf dat structureel ondersteuning biedt aan Ronald McDonald Centre Only Friends. Dat doen zij niet alleen omdat onze doelgroep extra kwetsbaar is, maar ook omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat bij Eyeview Systems. En daar is Ronald McDonald Centre Only Friends erg blij mee!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *