Reactie op artikel in Het Parool

Amsterdam, 16 oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober 2012 is er een artikel over het Ronald McDonald Centre Only Friends, sportclub Only Friends en Dennis Gebbink in Het Parool verschenen. De publicatie van dit artikel in Het Parool is overgenomen door diverse overige media. Enkele weken geleden heeft Het Parool ons om een reactie gevraagd. Het betreurt ons dat onze reactie niet in het artikel is verwerkt. Er staan aantijgingen aan ons adres gericht in het artikel, die niet op de waarheid zijn gebaseerd en enkele andere feitelijke onjuistheden. Wij kunnen ons voorstellen dat mensen hierover vragen hebben. Wij geven hierbij graag de juiste informatie.

In Het Parool staat dat het Ronald McDonald Centre Only Friends zo goed als leeg staat en externe partijen zouden niet of nauwelijks welkom zijn op het Centre. Dit is niet correct. Wekelijks sporten er op structurele basis bijna duizend kinderen op het Centre, waarvan zeshonderd leden van onze sportclub Only Friends en vierhonderd van overige gebruikers van het Centre. Onder deze overige gebruikers vallen niet alleen Stichting Prisma, maar ook Heliomare, de Osiragroep, Akwaak Zwemschool Amsterdam, fysiotherapiepraktijk GOED, Kids Actief en de Politie Academie. Daarnaast bieden wij op verzoek van Stadsdeel Noord opvang in onze sporthal gedurende een jaar aan diverse sportverenigingen afkomstig van sporthal Elzenhagen. Ook aan de duikverenigingen Koud hè en Schoof Diving en de zwemverenigingen Het Y, de Ham en de Breekers bieden wij op verzoek van Stadsdeel Noord opvang in ons zwembad gedurende een periode van drie jaar, vanwege de nieuwbouw van het zwembad in Amsterdam-Noord.

De sportactiviteiten op het Centre vinden over het algemeen vanaf de namiddag en in de avonduren plaats, dit in verband met het feit dat kinderen overdag op school zitten.

Daarnaast wordt er in het artikel gesteld dat er sprake was van fysieke onenigheid na een vergadering tussen Dennis Gebbink en de toenmalige interim-directeur. Dit is niet gebeurd, er heeft alleen een woordenwisseling plaatsgevonden.

Volgens Het Parool lopen er momenteel geen studenten van Hogeschool Inholland stage op het Centre. Daarnaast staat er in het artikel dat het Centre de oorzaak is van de slechte samenwerking met ROC van Amsterdam en Hogeschool Inholland. Beide beweringen zijn niet correct. Binnen de verschillende facilitaire afdelingen van het Ronald McDonald Centre Only Friends en bij sportclub Only Friends zijn bijna vijftig stagiairs actief. Twee stagiairs zijn afkomstig van Hogeschool Inholland en de overige stagiairs zijn afkomstig van het ROC van Amsterdam.

De dagarrangementen zijn, na een evaluatie met alle betrokken partijen, voortgezet in een verbeterd concept genaamd Connecting Friends. Dit nieuwe concept is in samenwerking met combinatiefunctionarissen van DMO en ROC van Amsterdam opgezet.

De samenwerking met ROC van Amsterdam is geëvalueerd en heeft voldoende positieve aanknopingspunten opgeleverd. Dit heeft geresulteerd in de aanstelling van een nieuwe Manager Leerwerkbedrijf vanuit het ROC. Onder haar verantwoordelijkheid wordt ook de samenwerking met Hogeschool Inholland gecontinueerd.

Het Ronald McDonald Centre Only Friends is ontstaan op initiatief van Dennis Gebbink om de leden van zijn sportclub Only Friends, een sportvereniging speciaal voor kinderen met een beperking, te voorzien van een eigen locatie om te sporten. Het Ronald McDonald Centre Only Friends is in november 2010 officieel geopend en is hiermee twee jaar jong.

Only Friends is de ‘prefered user’ van het Ronald McDonald Centre Only Friends.

Op dit moment zitten wij nog niet op onze volledige capaciteit. Wij zijn echter wel trots op het feit dat wij, in de twee jaar dat het Centre open is, gemiddeld duizend kinderen per week een plek geven om te sporten in een veilige en vertrouwde omgeving. Wij verwelkomen nieuwe partijen met open armen op de nog beschikbare tijden.

Voor meer informatie of vragen naar aanleiding van het artikel verzoeken wij u om contact op te nemen met uw contactpersoon bij Stichting Ronald McDonald Centre Only Friends.

11 comments

 • Rinske Rijpstra

  Ik ben geschokt door en verschrikkelijk boos over het artikel in het Parool. Wanneer het Parool dit soort berichten op de voorpagina plaatst en daarnaast een artikel over twee bladzijden met een bijzonder suggestieve foto zegt mij dit iets over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de krant. Bovendien vind ik het onverantwoord om als medium je macht zo te misbruiken. Ik heb mijn abonnement inmiddels opgezegd.
  Over een aantal zaken op het Centrum bv aangaande stagiaires en externe contacten heb ik geen oordeel, daarvoor ben ik niet voldoende ingevoerd. Wel heb ik in de twee jaar dat ik meeloop als vrijwilliger genoeg gezien en ervaren om dit artikel rechtstreeks naar de prullenbak te verwijzen. Het is zo onverdiend!!!

 • Frans Thewessen

  Ben erg boos op het Parool omdat als er EEN iemand is die zich met hart en ziel ingezet heeft voor het totstandkoming van dit gebouw het Dennis Gebbink is.
  Natuurlijk zullen er altijd dingen zijn welke voor verbetering vatbaar zijn maar de goede bedoelingen zijn er zeker.

  Dennis, laat je niet kisten door die !@#$%krant en ga door met je goede werk.Als ouders van een kind met een beperking staan we volledig achter je.

  En Parool : schaam je…..

 • he dennis,even een hart onder de riem.laat je niet gek maken door zulke meloten.je bent een man die 7 dagen per week bezig is met zijn center en zich 300% geeft voor onze kinderen.voor ons ben je een verschrikkelijke topper en onze kinderen kunnen niet buiten jou geloof dat maar.groetjes dikke knuffel jac smits

 • Bertus van der Horst

  Hoi Dennis,

  Ik hoorde op ATOS mijn atletiekclubje al vele reacties dat dit stuk nergens op sloeg en dat het fantastisch is dat er zo’n locatie bestaat en dat het geweldig is dat je dit met jouw inzet en ook die van anderen voor elkaar hebt gekregen, diep respect!

  En voor alles waar qua bezetting het Ronald Mac Donald Centre in dit stuk staat kun je ook Arena, Elzenhagen, Riekerhaven, Ookmeer en noem maar op invullen, allemaal locaties die overdag niet of nauwelijks bezet zijn, maar waar de activiteiten vnl. op woensdagmiddagen, ’s avonds en in de weekenden plaats vinden.
  Ik en met mij vele anderen zijn blij dat jij je droom hebt waargemaakt, wij worden hier blij als wij hier voor anderen ook iets kunnen betekenen.

  Een oud gezegde luidt:
  “Je wordt nooit door een degelijke wagen overreden, altijd door een strontkar”.
  Ik snap dat je je dit aantrekt, maar Danny de Munck zong al:
  “Krijg toch………….”

  Groet en sterkte, ik mag vanmiddag weer in jouw droom meedoen, top!
  Bertus van der Horst (Trainer Cycling)

 • Selma Acuner

  Dennis, je bent voor ons een grote topper. Jij ziet onze kinderen staan en hebt hart voor ze. Wat een belachelijk artikel.

 • wat een ouwehoerenkrant dat parool mensen zijn super gemotiveerd ,en onze zoon geniet met 2 sporten per week.
  ik hoorde dit net heb het gelezen slaat echt nergens op.(hoor en wederhoor)dan pas ouwehoeren en niet lullen.ja dit is echt onverdiend en RESPECTLOOS!!!!!!!!!!
  groetjes tevreden ouders van mikey vlaanderen

 • oja en nog iets ,ik weet niet waneer die pannekoeken geweest zijn MAAR als ik hier woensdag avond kom zie ik dat het zwembad,de dojo,de gym,de sportzaal en de kantine VOL MET enthouisaste MENSEN dus wat lullen ze nou.EN een rectificatie zou wel op zijn plaats zijn en nogmaals echt RESPECTLOOS.

 • Jan Rinckes

  FRIENDS……

 • Jan Rinckes

  FRIENDS…. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… O N L Y F R I E N D S !!!!!!
  —————————————————————————————–
  Als iemand met het hart op de juiste plaats op het Ronald Mc Donald –
  Only Friends sportcentrum is geweest, de honderden kinderen met al
  overgave in hun herkenbare sportkleding hun ‘stinkende’ best zien doen
  is het onmogelijk, bij een gezond verstand (!), zo’n trap onder de gordel uit te delen aan mijn HELD: D E N N I S G E B B I N G !!! en daarbij de ca 150 vrijwilligers en ruim 600 kinderen met een beperking!!!

  De yell boven aan mijn stukje verbind een mooie club, ik daag de journaliste
  om op een woensdagmiddag naar het zwembad te komen en daar een aantal uren met onze afdeling duiken zich bezig te houden boven en onderwater en dan denk ik dat ze bij een volgende keer wel eerst tot 10 moet tellen voor dat er weer een krante bericht gemaakt wordt, over wie dan ook!!

 • Godfried Rellum

  Hallo Dennis een reactie uit Bali,

  Het artikel is gevoed vanuit jaloezie en kinnezinne. Deze journaliste van het Parool (je zou toch zeggen en eeen sociaal krant) heeft zich laten (mis)gebruiken, een beetje erg dom zou Prinses Maxima zeggen.
  WIJ, kinderen, ouders, verzorgers, stagiares en vrijwilligers weten het wel beter.
  Trek je hier alsjeblieft niets van aan en keep the good work met je team!

  Warme groeten aan allemaal uit een zonnig Bali.

  Tot volgende week en kom je ook helpen vrijdag de 26ste.
  Godfried

 • Anne van der Kolk

  Bij deze wil ik mijn steun aan Only Friends en Dennis uitspreken.
  Mijn moeder werkt 2 jaar als vrijwilligster op het sportcentrem en van haar hoor ik alleen maar positieve verhalen. Wat mij betreft mag dit artikel dan ook verwezen worden naar het land der fabelen….
  Ga zo door Only Friends!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *