Jongeren behalen diploma op het Ronald McDonald Centre Only Friends

Diplomering Wederom hebben 2 groepen Wajongeren hun felbegeerde AKA diploma Facilitair niveau 1 behaald binnen het Ronald McDonald Centre Only Friends.

Ook  is er een groep van vier studenten met een niveau 2 diploma. Met gepaste trots namen zij één voor één hun diploma in ontvangst op het podium in ons clubhuis.

Dit BBL traject  (werken en leren) niveau 1 en 2 is een samenwerking initiatief tussen het ROCvA, Jobcoach organisatie  de Werkmeester, Delta Safe, Westerveld, het UWV en natuurlijk het Centre. Stichting DOEN heeft dit traject financieel mede mogelijk gemaakt.

De uitreiking begint met een welkomstwoord van directeur Sonja Robben. Zij prijst de inzet en het doorzettingsvermogen van de studenten voor wie het veelal toch een behoorlijke inzet vergt om de combinatie werken en leren goed vorm te geven. Ook benadrukt zij de waarde van de erkenning in deze. De jongeren hebben hiermee met recht een start kwalificatie in hun zak, wat toeleiding naar een betaalde baan kan vergemakkelijken.

Hans Heemsbergen, coördinator van deze groep binnen het ROCvA; “Het succes van deze opleiding ligt mede gelegen in de wekelijkse inzet van de jobcoach in de klas. Dit stimuleert de jongeren en voorkomt veelvuldig verzuim.”

Student Jurrie;”Ik heb zo vaak getwijfeld of ik het niveau 2  zou halen, maar mede dankzij de docenten en de jobcoaches is het mij nu toch gelukt”.

Het niveau en de motivatie van deze groepen lijkt van een  zodanige kwaliteit, dat verwachting op succesvol doorstromen naar een betaalde baan hoog ligt.

Wat opvalt is dat een aantal jongeren niet alleen een opleidingstraject volgen binnen dit leerwerkbedrijf, maar dat zij tevens ook lid zijn van sportclub Only Friends zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *