Overdracht 14 van Johan

14 van Johan met Humberto TanPrecies een jaar na de presentatie van de allereerste ‘14 van Johan’ vond op woensdag 14 maart de overdracht plaats aan de 14 nieuwe ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation. Tijdens de ‘Team Meeting Dag’ werden de ambassadeurs van afgelopen jaar bedankt voor hun goede inzet en de gloednieuwe ambassadeurs aan de pers voorgesteld.

Een inspirerende Meeting
De Team Meeting stond in het teken van verbinden, inspireren en bundelen van krachten. Onderdelen waren de Rolstoelsportdag, de Presentatie van De 14 van Johan, een Cruyff Courts Seminar, een prestentatie van het Cruyff Institute, een netwerklunch en een forum. Het forum werd gepresenteerd door Humberto Tan en gastsprekers waren Johan Cruijff, Edwin van der Sar, Richard Krajicek, Bas van de Goor en Bibian Mentel. Zij vertelden waarom sport voor iedereen, ook kinderen en jongeren met een handicap, zo belangrijk is voor de eigen ontwikkeling, maar ook voor de maatschappij in het algemeen.

Boksen
Na het forum werden de kinderen die hadden meegedaan aan de rolstoelsportdag met een staande ovatie onthaald en gehuldigd. Daarop was het de beurt aan de ‘oude’ 14 van Johan. Een tikkeltje nerveus beklommen Daan Glorie, Stefanie Assink en alle andere ambassadeurs het podium. Hun laatste optreden voor de camera’s, best spannend natuurlijk.
Toch lukte het Humberto Tan om Stefanie te ontlokken dat zij aan streetdance en kickboksen doet bij Only Friends. Waarop Humberto op zijn knieën viel om met haar een robbertje te boksen. Je zag dat Stefanie dacht: ‘Eigenlijk mag dat niet van kickboksleraar Roy… kickboksen mag alleen in de dojo…’ Maar, na enig aarzelen haalde ze toch bedeesd drie keer uit en kreeg ze een groot applaus.

Myron Gebbink
Vervolgens betraden de ‘nieuwe’ 14 het podium, waaronder Only Friends trainer en voetballer Myron Gebbink. Ook hij werd door Humberto Tan naar voren gehaald en geinterviewd. Geweldig om te zien hoe onze Friends zich in de spotlights zo goed weten te presenteren.
Jammer genoeg kon Mark Bak de dag niet bijwonen, want hij had vast en zeker ook vol overgave verteld over zijn sportclub.

Ambassadeurs
Mark en Stefanie hebben genoten van hun jaar als ambassadeur van de Cruyff Foundation. Het ambassadeurschap is overigens nog lang niet afgelopen, want ambassadeur van de goede initiatieven van Johan Cruijff blijf je voor het leven!
Only Friends wenst Myron heel erg veel succes en plezier bij ‘de 14’, maar wenst vooral dat hij zijn missie: ‘een doelpunt scoren op de Paralympics’ gaat waarmaken!

De nieuwe 14 hangen vanaf nu met hun prachtige foto’s langs diverse snelwegen in Nederland. Hun foto’s zijn ook te bewonderen op de website van de Cruyff Foundation.

Gratis kaartje
Je kunt ‘de 14 van Johan’ ook een gratis kaartje sturen om ze succes te wensen met hun sportprestatie dit jaar. Download de app ‘Mobiele Kaartenservice’ van PostNL op je mobiele telefoon of tablet, selecteer één van ‘De 14 van Johan’ en stuur hem of haar een persoonlijke kaart.
Of  stuur een kaart via ‘Kaartenservice’ van PostNL. Vul bij het betalen de actiecode ‘JOHAN’ in om het kaartje gratis te versturen.
Het zou natuurlijk mooi zijn als zoveel mogelijk mensen de Cruyff Foundation en ‘de 14’ steunen door deze kaarten te versturen!

Foto: Natasja Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *