We winnen zilver op handbaltournooi!

Foto Handbalteam tournooi Special Olympics

Zaterdag 4 juni 2011 is het ‘Special Olympics G-Handbal Toernooi’ in Koedijk gehouden. Na de opening, verricht door Menno Scherpenzeel namens Special Olympic’s Nederland en Wethouder van Sport de heer Peter de Baat, kwamen de Torch Runners van de K.L.P.D. binnen gerend.

Geassisteerd door alle spelers en begeleiders van TeamNL kwamen zij met de Torch het terrein van SV Koedijk op, om het Olympische vuur te ontsteken. Maar niet voordat de Olympische gedachte: Ik doe mee om te winnen, maar als ik verlies!!!!!!!!! ben ik blij dat ik heb meegedaan werd uitgesproken door Peter Kool. Peter is al jarenlang de vaste goalie van het handbalteam van Koedijk.

De ochtend stond in het teken van de voorselectiewedstrijden. In de pauze speelden TeamNL voetbal en handbal een demonstratiewedstrijd. Voor de voetbalwedstrijd kreeg Coach Steven van Dijk nog een mooie cheque uitgereikt namens “OLS de Zandloper”, die een sponsorloop hadden georganiseerd om het mogelijk te maken dat Team NL onbezorgd naar Athene kan.
Als afsluiting van de handbaldemonstratie kregen de teambegeleiders namens het Nederlands Handbalverbond hun pas behaalde diploma uitgereikt.

Het middagprogramma moest vanwege de extreme hitte iets worden ingekort, maar dat nam niet weg dat alle spelers tot het einde toe vol overgave hebben gestreden. Sommige spelers hebben zich niet alleen ingezet tijdens de wedstrijden, maar waren ook als zanger actief. Eén van de wedstrijden moest zelfs later beginnen, omdat de zanger niet kon stoppen terwijl iedereen met smart op hem stond te wachten.

De eindstanden na een Olympische dag waren als volgt.

Poule 1                   Poule 2
Westsite    Goud        Roda ’71       Goud
Koedijk     Zilver        Only Friends   Zilver
Havas       Brons        KSV            Brons
Blinkert     4e            Baarn          4e

Na de sluiting, het strijken van de Olympische vlag door Natascha Bruers van Special Olympics Nederland, ging een ieder moe maar voldaan huiswaarts.

Peter Koedijker
Namens SV Koedijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *