Only Friends Almelo van start! Hoe gaaf is dat?!

Only Friends bestaat inmiddels bijna 22 jaar, groeit en bloeit verder en niet alleen in Amsterdam.

Het positieve virus van Only Friends verspreidt zich steeds verder over Nederland. Zo werd Utrecht als eerst aangestoken, bestond Only Friends Utrecht afgelopen week al weer 6 jaren en volgden in een hoog tempo ook Only Friends Achterhoek, Limburg, Twente en Eindhoven. Ook is er nog steeds interesse in Rotterdam en Emmen en hebben we een warm contact met initiatiefnemers in België.

Only Friends Twente is 2 jaar geleden begonnen onder de bezielende leiding van Eduard Leusink in zijn woonplaats Rijssen. Dat is inmiddels een groot succes. “We begonnen met zes kinderen in een gymzaal en inmiddels hebben we drie groepen met in totaal 52 deelnemers. Elke week komt er een lid bij”: aldus een enthousiaste Eduard. Wekelijks zijn de kinderen van Only Friends Twente te vinden op de baan van de plaatselijke atletiekvereniging en worden er ook individuele trainingen gegeven zoals bijvoorbeeld zwemmen.

Vanuit het gemeentelijk sportbedrijf kwam de vraag om ook in Almelo te starten, waarbij werd verteld dat er te weinig sportmogelijkheden zijn voor mensen met een beperking. Voor Eduard het sein om met zijn passie als vrijwilliger van Only Friends om ook in Almelo te beginnen. Eduard:”Onze sporters hebben zoveel plezier. Heel gaaf om te zien. Jongens en meisjes bloeien op. Ze kunnen veel meer dan ze denken. Sommigen maken binnen twee weken ook nieuwe vrienden. Onze sporters zijn happy en worden socialer”.

Afgelopen zaterdag (11 september) was het zover. Eduard tezamen met Only Friends-oprichter Dennis Gebbink en sportwethouder Arjen Maathuis verrichtten de opening van Only Friends Almelo.

Wij wensen langs deze weg Eduard en alle vrijwilligers maar vooral de kinderen en jongeren heel veel plezier met het sporten bij Only Friends Almelo!