Sanne’s Race; een prachtig wielren initiatief bij Only Friends

Op zondag 29 augustus organiseerden de top-vrijwilligers van de Only Friends sport afdeling Cycling, een heus wieler-evenement. Hoe fantastisch is dat? Maar waarom heette het Sanne’s Race?

De naam van deze koers is aan Sanne opgedragen omdat ze een enthousiast lid was van Only Friends die veel te vroeg, op 27 jarige leeftijd, is overleden. Hoe mooi is het dat Only Friends haar op deze manier voor altijd in het hart heeft gesloten. 

Het was een  “miezerig weertje” in Amsterdam. Het regende dan ook bij tijd en wijle, het waaide nog hard ook en de zon zat echt achter een pak van wolken. Echt ideaal fiets weer dus en het voordeel was dat het voor iedereen gelijk was, zoals ook de brug die halverwege op het parkoers ligt en iedere ronde beklommen moet worden. Heel heftig.

Het eerste deel van het programma van Sanne’s Race betrof een tijdrit over 4 rondes over het parcours van Ulysses, onze fijne buren.

Tijdrit; 6 km, vertrek 1e renner 10.00 uur

Ga er maar aan staan om 4 rondjes helemaal alleen tegen de klok te fietsen. In totaal 13 fietsen met 1 of 2 passagiers, fietsen met 2 of 3 wielen, die om het hardst 4 rondjes aan het knallen waren. Super om te zien!

Geen verrassing dat de tandem van Leon Brinksma met z’n piloot, Benny van der Kooy (maar) 12 seconden sneller waren dan, Davy Mertens (1e heer senior), maar 1e all-in werden. Wel een verrassing dat Jesse Flikweert en Jayden Dekker op de 1/10 seconde even snel waren en daarbij een gedeelde 1eplaats bij de heren junioren veroverden.

Dennis Zeldenthuis, deed wat van hem verwacht werd, tempo rijden, 3e heer senior worden en 7e all-in.

Celine de Vreede, moest boos geweest zijn, klop krijgen op het NK van een junior? Ze pakte nu meer dan een halve minuut op dezelfde junior. Werd 1e dame senior en 8e all-in.

Daar is ze, wat verkouden maar toch goed voor de 1e plaats bij de junioren dames en 9e all-in worden, Jolein Boom.

Danny Hadderingh, dieselde naar een mooie 5e plaats bij de heren senior en zo werd hij de zilveren medaille winnaar op de WSO te LA maar mooi 11e all-in.

Het tijdrijden is nog een moeilijke discipline voor, Rosalie Witsel maar ze heeft de juiste mentaliteit en ooit wordt zo nog beter dan 2e dame junior en 12e all-in.

Op 1/10 even snel als de tandem, Arjan Lelieveld, wel heeft, Arjan een rondje minder genoten, maar was duidelijk in het nadeel met z’n 3 wielen, dus is moreel gezien, Arjan ook een winnaar!!

Het tweede deel van het programma betrof een heus criterium zoals dat ook bij de professionele wielrenners zo heet. Hoe leuk is dat?

Criterium vertrek 13.30 uur; 45 minuten + 2 ronden,

Dan eens van achteren in de kopgroep bengelen en dan plots op kop van dezelfde groep sleuren, deed, Leon Brinksma met zijn piloot, Benny van der Kooy, tot zo’n beetje half koers toen voor hen de tijd van gaan gekomen was en de overige zagen ze nooit meer terug, ja, bij de finish.

In de kopgroep bevonden zich, Nick Aerts, die er op z’n eentje voor zorgde dat het deelnemersveld Internationaal was en de nieuwe NK bij de heren senior, Davy Mertens. Niet om beurten, maar ieder op zijn tijd probeerden weg te springen. Dat lukte voor beiden niet, dus moest de eindsprint de uitslag bepalen. Davy, haalde het voor, Nick, dat betekende dat ze 1 en 2 bij de heren senioren werden.

Ook Jayden Dekker en Jesse Flikweert, beiden junior heren bevonden zich lang in de kopgroep, ook zij vochten om de overwinning in de eindsprint, die dubbel zo moeilijk was, omdat de tandem van Leon en Benny hun op een ronde gereden hadden en Sander Hummel van achteren hadden meegenomen.

“Sneltrein” Dennis Zeldenthuis, miste in het begin de slag, maar werd keurig 4e heer senior en kwam op de 8e plaats all-in te staan.

Het vrouwelijke wonder op wielen, Jolein Boom, kwam zag en koerste naar een mooie, 1e plaatst bij de junioren dames en werd keurig 9e all-inn.

Ook voor, Ben van Melis was er een podium plaats, hij mocht op de 3e tree gaan staan bij de junior heren en werd 11e all-in.

Dieseltrein, Danny Hadderingh knokte zich keurig naar de 5e plaats heren senior en werd 12e all-in.

De enige echte ras, ID-er en officieus NK bij de tri bikes, Arjan Lelieveld bolde op zijn manier naar de 1e plaats in de tri-bike klasse en werd heel mooi 13e all-in.

Al met al een schitterende dag met vele winnaars en allemaal kampioenen! Zeker voor herhaling vatbaar en dat is ook de bedoeling. Langs deze weg, alle vrijwilligers bedankt voor de deze onvergetelijke dag voor onze kanjers.