Nederlands Jeugd Kampioenschap Boccia

In de sporthal van het Ronald McDonald Centre Only Friends

Op donderdag 8 november heeft het Nederlands Jeugd Kampioenschap Boccia plaatsgevonden in de sporthal van het Ronald McDonald Centre Only Friends. Dit Jeugd Kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door Gehandicaptensport Nederland.

Boccia

Boccia (spreek uit: ‘botsja’) is een Paralympische sport, maar nog relatief onbekende in Nederland. Boccia is met name bedoeld voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking. De sport stamt al uit de tijd van de Grieken en is in 1989 in Nederland geïntroduceerd. Zij spelen de sport meestal vanuit een (elektrische) rolstoel. Boccia is een werpsport geschikt voor sporters met een hersenverlamming of met een zware motorieke beperking.

Boccia wordt zowel individueel als in teams van twee of drie spelers. De bedoeling is om een leren bal – van 290 gram met een doorsnede van 8.2 cm in de kleuren rood en blauw – door middel van een toss zo dicht mogelijk bij de witte bal , oftewel het doel, te krijgen. De bal mag men met de hand of voet gooien. Als de sporter een zware beperking heeft, dan mag dit ook met een hulpmiddel; een zogeheten glijgoot. De sport is vergelijkbaar met Jeu de Boules.

Only Friends Boccia

De sport Boccia wordt ook door Only Friends omarmd. Afgelopen zaterdag, 24 november, heeft de eerste officiële structurele Boccia sportles plaatsgevonden in de sporthal van het Ronald McDonald Centre Only Friends. Boccia is hiermee de negentiende sport, die Only Friends aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *