Koningsspelen op Centre een succes

 

foto: Katrien Mulder

foto: Katrien Mulder

Trending topic op Twitter, volop aandacht in de landelijke en regionale media, de Koningsspelen waren een succes! In Amsterdam deden maar liefst 157 basisscholen, dat zijn 130.000 kinderen, mee. De dag begon voor veel leerlingen met een gezond Koningsontbijt, gevolgd door uiteenlopende activiteiten. Na een warming up met een ingestudeerde koningsdans, werd er gestart met Oudhollandse spelletjes, een Koningsrun, sportactiviteiten en -wedstrijden.

Watermomentje

Om precies 10 uur gaf Wethouder Sport, Eric van der Burg het startschot voor de Koningsspelen door samen met zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd Water uit de Kraan te drinken. Tijdens dit ‘watermomentje’ ontstond spontaan een teken: de “W” van “Willem” werd omgebogen naar de “W” van Water! Met de drie vingers in de lucht werd er met gevulde bidons geproost op de koning en het water.

Dit ‘watermomentje’ is onderdeel van de Amsterdamse campagne ‘Drink Water uit de Kraan en alle klassen die deelnamen aan de spelen hebben hiervoor een speciaal waterpakket ontvangen. Hiermee worden kinderen bewust gemaakt van het feit dat water drinken uit de kraan gezond en lekker is en een veel beter alternatief dan gezoete drankjes.

Centre

Op het Centre konden 150 kinderen van het speciaal onderwijs genieten van een onvergetelijke sportdag. Na een feestelijke warming up door vrijwilligers van het ROC namen de kids het tijdens verschillende sportieve wedstrijden tegen elkaar op. Ook konden zij hier op de foto met de enige echte UEFA Europa League beker. Al met al een groot succes met heel veel blije gezichten.

De Koningsspelen waren in Amsterdam zo’n succes, dat de gemeente de sportdag voor scholieren ieder jaar wil organiseren. Wethouder Eric van der Burg liet weten dat het de bedoeling is om de Koningsspelen vanaf nu iedere vrijdag voor Koningsdag te houden.

Dank

Dank aan iedereen die eraan mee heeft geholpen om de Koningsspelen tot een groot succes te maken! Leerlingen, leraren, vrijwilligers en verder iedereen die mee heeft geholpen aan de organisatie, de afdeling Sport en Sportservice Amsterdam, Stadsdelen, partners als Waternet, de Herstelling, vrijwilligers van sportopleidingen van het ROC en READE, sportaanbieders Combiwel en Dynamo en natuurlijk ons eigen Ronald McDonald Centre en sportclub Only Friends.

Europa League beker gemist? Op 8 mei komt de beker nogmaals langs op het Ronald McDonald Centre. Iedereen kan dan op de foto met de cup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *