Koningin van Only Friends op bezoek bij de Koning. Hoe gaaf is dat?

Dit jaar heeft onze Koning Willem Alexander besloten om zijn 10-jaar als Koning een speciaal tintje te geven door mensen uit te nodigen die zijn voorgedragen door anderen. Hoe gaaf is dat?

Deze eer is te beurt gevallen aan Jacqueline (Bak) trouw vrijwilligster van Only Friends en dat al vanaf de oprichting in 2000 tot heden ten dage. Zelf was ze niet van die voordracht op de hoogte waarover later meer.

De voordacht is gedaan door Wendy (Huinink) die o.a. naar de Koning het volgende schreef: “Jacqueline regelt alle festiviteiten zoals bingo’s, disco-avonden, Sinterklaasfeest, jaarfeest en kerstdiners voor de kinderen en jongeren met een beperking. Ze zorgt dat iedereen een geweldige dag of avond heeft, waarbij de kinderen en jongeren kunnen genieten en feesten, nieuwe vriendschappen ontstaan en het heerlijk is om met je vrienden samen te zijn. Daarnaast helpt Jacqueline ook in de organisatie van de jaarlijkse Benefit Night en Golfdag. Zij is welhaast iedere dag op de club en heeft voor iedereen een luisterend oor en een helpende hand”.

De voordracht raakte de roos en Jacqueline werd verrast door een telefoontje van het Koninklijk huis. In eerste instantie geloofde zij het niet en op z’n Amsterdams (want Jacqueline is recht door zee) zei ze ” rot op hoor, ik word in de maling genomen, ben jij dat Gerrit?” Maar het was geen Gerrit maar een echte vertegenwoordiger van de Koning. Toen ze dat door had, was ze beduusd en blij tegelijkertijd. De koningin van Only Friends gaat op bezoek bij de Koning. Hoe gaaf is dat?

Op 26 april was het dan zover en werd Jacqueline ’s ochtends opgehaald door een chauffeur in een glimmende Mercedes die voor haar keurig de achterdeur openhield. “Ik hou niet van poepele gein maar vond het dit keer wel mooi om op de achterbank plaats te nemen”.

Aangekomen op Paleis Huis ten Bosch, werd niet alleen Jacqueline maar ook alle andere 99 genodigden hartelijk ontvangen door niet alleen de Koning maar ook door Koningin Maxima en Prinses Beatrix. Een gezamenlijke lunch werd genuttigd waar bij het Koninklijke drietal volop in gesprek was met alle genodigden. Zo kreeg Jacqueline ook de kans om de Koning te vertellen over Only Friends (waar hij verrassend genoeg al veel van wist en ook de naam Dennis Gebbink zelf noemde) en een Only Friends-cadeau kon overhandigen. Handig als Jacqueline ook is, heeft ze de mogelijkheid gegrepen om een mail te kunnen sturen met de uitnodiging om een keer bij Only Friends op bezoek te komen.

Al met al een fantastische en terechte ervaring voor Jacqueline op deze dag die aan alle kanten door het Koninklijk Huis tot in perfectie was geregeld. Zelfs later ontving zij nog een brief met “dank voor uw komst”, de staatsiefoto’s en bedankje voor het cadeau met een persoonlijke noot. Nu afwachten of de Koning en/of Koningin Only Friends zal bezoeken. Hoe mooi zou dat ook zijn?!

Vervuld van de ervaring en de mooie dag, werd Jacqueline door de chauffeur weer keurig thuis gebracht.

PS Dit artikel is nu pas geschreven omdat we even gewacht hebben op de staatsiefoto’s

Jacqueline staand op de onderste rij 4e van rechts