Barcelona op bezoek bij Only Friends. Hoe leuk is dat?

Het G-team van Barcelona is het afgelopen weekend bij Only Friends op bezoek geweest. En dat was heel leuk!

In het verleden waren er al eens contacten met Barcelona (“dat is logisch hè”) en dat werd weer concreet afgelopen zomer toen onze Dennis (Gebbink) een telefoontje kreeg terwijl hij op het strand lag en ook toevallig nog vlakbij Barcelona. In eerste instantie dacht hij aan het Spaanse nummer te zien dat er wellicht een probleem was in het hotel maar toen hij hoorde dat het FC Barcelona was, maakte zijn hart een sprongetje. Niet dat hijzelf nog een transfer had verwacht maar doordat hij te horen kreeg van Miquel (Puig), La Masia Director van FC Barcelona, dat het G-team van FC Barcelona graag een keer naar Amsterdam/Only Friends wilde komen om een wedstrijd te spelen.

Na goede voorbereidingen aan beide kanten was het afgelopen weekend dan zover. Op de vroege zaterdagochtend stonden Dennis en Johan (van Streun) het team met begeleiders en twee journalisten van Barca TV op te wachten. Meer dan keurig op tijd kwam het vliegtuig aan maar was het toch 2 uur wachten voordat de ruimbagage op de band lag. Het mocht echter de pret die daarna ontstond niet drukken. En die pret en gezelligheid bleef het gehele weekend. En hoe?!

Na ingecheckt te zijn in het geweldige Tribe hotel, gingen we met onze amigos op stap in Amsterdam. Met de metro naar Centraal Station en met het pontje vervolgens naar de A’dam toren.

Op hoge hoogte werd de lunch (hamburguesas con patatas fritas) genuttigd en genoten van het fabelachtige uitzicht over de stad. De Virtual Reality Ride zorgde voor veel jolijt en gegil waarbij andere mensen graag kwamen kijken wat er aan de hand was. Vervolgens in de rondvaart-boot van Lovers door de grachten van Amsterdam waarbij menig jongere een uiltje knapte 😉

In de vroege avond kwamen de jongeren van Only Friends erbij en werd (wederom) gegeten in ons eigen clubhuis. Een heerlijk Italiaans buffet gemaakt door onze fantastische koks! Tijdens het eten een warme en oprechte kennismaking tussen de jongeren en daarna in de bus naar de Johan Cruijff ArenA voor de wedstrijd Ajax-AZ. In het stadion werden de kanjers van Barcelona en Ajax|Only Friends zelfs welkom geheten door de stadionomroeper. Hoe cool is dat? Moe maar voldaan werd rond middernacht de bedjes opgezocht.

Op zondag werd er dan gevoetbald. Voorafgaand aan de wedstrijden was er nog een grote verrassing. Niemand minder dan Frank Rijkaard (ooit succesvol coach van FC Barcelona) kwam de kids en begeleiders van Barcelona begroeten in de kleedkamer. Een luid gejuich steeg op! Frank is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation (al jaren sponsor van Only Friends) en groot fan van ons. Daarmee was de driehoek “rond”; FC Barcelona, de Johan Cruyff Foundation en Ajax|Only Friends met als linking pin onze held en legend voor heel velen; Johan Cruijff.

De wedstrijden werden serieus en zeer sportief gespeeld. Daar kunnen prof-voetballers nog een hoop van leren! Inmiddels was ook Ajax TV gearriveerd en stonden twee heuse camera-ploegen langs de lijn en werd een en ander voor de eeuwigheid vastgelegd.

Na afloop van de wedstrijden werden cadeaus, knuffels en shirtjes uitgewisseld en afgesloten met de bekende Only Friends yell. Na gedane sportarbeid is het goed toeven onder het genot van een drankje en een heerlijk broodjesbuffet met natuurlijk Hollandse kroketten.             Tot slot werden de Barcelona amigos uitgezwaaid terwijl ze met de Ajax-bus naar Schiphol gingen.

Wat een weekend! Zoveel vreugde, vriendschap, echtheid, warmte! Een grote familie en vrienden voor altijd. Amigos par siempre.

Dank aan Ajax, de Johan Cruyff Foundation, A’dam Tower, Lovers, Tribe, Oostenrijk, Barca TV en Inside Ajax TV om dit onvergetelijke weekend mogelijk gemaakt te hebben!

Amigos par siempre