Bijzondere Eredivisie en Cruyff Legacy 14k run. Hoe leuk is dat?

Afgelopen zondag 2 april was het weer een mooie sportdag voor vele helden van Only Friends. Op de Toekomst (van partner Ajax) werden voetbalwedstrijden gespeeld in het kader van de Bijzondere Eredivisie en in de Johan Cruyff was het een groot spektakel vanwege de Cruyff Legacy Run door en voor (een andere partner van ons) de Johan Cruyff Foundation. Hoe leuk is dat?

Aan de start o.a. Mara, Mark, Mika en vrijwilligster Cynthia

Om met het laatste te beginnen: maar liefst 5000 deelnemers (waaronder toppers van Only Friends) kwamen bij elkaar voor de Cruyff Legacy 14k. Wandelend of hardlopend legden zij een route af van 5 km of 14 km. De kleinste lopers deden dit jaar massaal mee aan de speciale Kids Run in het stadion.

Het startschot van de 14K run werd ook dit jaar weer gegeven door de dochter van Johan, Susila Cruijff, samen met Sjaak Swart. Er werd door de lopers een recordbedrag van € 501.014 opgehaald.Susila Cruijff was onder de indruk van de massale opkomst: “Mijn vader geloofde in de kracht van sport. Het verbindt en brengt zoveel. Dat hier 5000 mensen meedoen en zich daarmee inzetten voor het goede doel is fantastisch. Hij zou ontzettend trots zijn dat dit enorme bedrag is opgehaald. Hiermee kunnen we kinderen voor wie sport niet vanzelfsprekend is ruimte geven om te sporten en te spelen.”

Onze toppers met hun welverdiende medailles en vrijwilligster Annemieke

De run werd in het leven geroepen ter ere van Johan Cruijff, met het doel samen lekker te sporten en geld op te halen voor de Cruyff Foundation. De route vanaf de Johan Cruijff ArenA ging langs highlights uit het leven van Johan. Zoals Betondorp, de plek waar het geboortehuis van Johan Cruijff staat en waar hij als kleine jongen al aan het hooghouden was.

 

 

Groepsfoto met alle helden. Eén grote vriendengroep.

Tegelijkertijd werd op het trainingscomplex van Ajax (de Toekomst) wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie gespeeld. Ajax|Only Friends doet ook daar al jaren aan mee en vandaag waren de teams van Excelsior, de Graafschap en Go Ahead Eagles de tegenstanders.

Onder een straf en koud windje werden mooie voetbalpotjes gespeeld en deed het ene team niet onder voor het ander. Leuk was dat de opening van deze speelronde werd gedaan door de ex-profs Fred Grim en Sonny Silooy. Beiden ooit voetballers van Ajax en nu vooral voetbaltrainers. Ze vonden het een eer om deze speelronde bij te mogen wonen en genoten met volle teugen zoals ook vele ouders en familieleden van alle spelers.

Ajax|Only Friends met trainers, Fred en Sonny

Moe maar zeer voldaan vertrokken de spelers in heuse spelersbussen weer terug naar Rotterdam, Doetinchem en Deventer. Mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen opgedaan. Hoe gaaf is dat!