Judotoernooi in Purmerend en Only Friends was er bij

In Purmerend werd onlangs een judotoernooi voor A-judoka’s gehouden en de helden van Only Friends waren bij. Hoe cool is dat!?

Onze helden met trainer Michel Munier

Op zondag 5 maart streden 6 judoka’s van Only Friends in de Budo-accommodatie van S.V. Kodokan in Purmerend. Op twee tatatami’s bonden zij de strijd aan. Die middag werden de toeschouwers, die rondom de mat zaten, getrakteerd op fantastisch spektakel. Leuk was ook het contact dat het publiek had met de judoka’s. Er werd veel gelachen door de onbevangenheid en sportiviteit van eenieder.

Voor Jasper en Pharris was het hun eerste toernooi. Zij zaten samen met Jaddy in één poule van 4 judoka’s. Onverschrokken stapten onze jonge judoka’s de mat op. Zij kenden immers al de sterke en minder sterke kanten van een aantal van hun tegenstanders. Dat gaf duidelijk een boost aan hun zelfvertrouwen. Met mooie basistechnieken wisten zij het hun opponenten soms zeer lastig te maken.  De poule werd uiteindelijk gewonnen door Jaddy. Op de tweede plaats eindigde Pharris en op de derde trede stond Jasper.

Op de andere mat streden Jarno, Rico en Jayden in verschillende poules. De omstanders werden verrast op aanvallend en mooi judo. Iedere wedstijd duurt maximaal 2 minuten en judoka’s gaven zich dan ook volledig. Jarno toonde schitterende combinaties en wist zijn tegenstanders meermalen met een O Uchi Gari (5e beenworp) te werpen. Wel verdiend, bereikte Jarno in zijn poule de 1e plaats. Rico en Jayden zaten beiden in verschillende zwaargewichten poules. Als een judoka dan wordt geworpen, dreunt de hele vloer. Het publiek liet zich niet onberoerd. Naast aanmoedigingen kregen de judoka’s ook aanwijzingen hoe zij hun tegenstander moesten bevechten. De emoties liepen hoog op, wat het judofeest nog uitzinniger maakte. In een kolkende Kodokan wist Rico de tweede plaats te bereiken en Jayden de eerste plaats.

Tot slot werd er gestreden om de wisselbeker. De beker met de grote oren. Wedstijdjudoka’s uit de regio, die op (inter)nationaal niveau uitkomen, moesten om beurten een A-judoka als tegenstander kiezen. De A staat voor aangepast judo. Bij het zien van zo’n grote beker rende Jasper enthousiast naar voren. Hij werd dan ook direct uitgedaagd door een judoka met de groene band. Een ongelijke strijd zou je denken. Maar tot verrassing van Jasper en luide aanmoediging van het voltallige publiek wist Jasper de wedstijd in zijn voordeel te beslechten. Na het zien van zoveel moed en de schijn van de schitterende beker, wilden ook andere A-judoka’s zich manifesteren. Geweldig om te zien en te horen hoe het publiek meeleefde met “onze” krijgers.

We kijken terug op een geweldig leuke middag en met trots naar de judoka’s van Only Friends. De organisatie was geweldig en verliep vlekkeloos. Volgend jaar zien zij ons weer!