De Jong en Oud is Goud-dag wederom een succes!

Al weer een geruim aantal jaren kent Only Friends (op de  woens- en vrijdagochtend) het sporten met ouderen onder de noemer Older Friends en 1x per jaar wordt er gezamenlijk gesport met jongeren/leerlingen van het Over-Y college. Hoe leuk is dat?

Het Over-Y college is een middelbare school in Amsterdam-Noord en een school waar zowel onze oprichter (Dennis) als zijn vrouw, Colinda, en zoonlief, Myron, op hebben gezeten en bestaat er dus al een speciale band. Het college kent zogeheten themaweken en de laatste keer ging het over “ouder worden”. O.a. Holocaust overlevenden worden uitgenodigd maar er wordt ook gesproken over eenzaamheid en fysieke klachten. Een bezoek van de leerlingen aan Only Friends en het sporten met Older Friends hoort daarbij.

Winston Boldewijn (docent) verwoordt het enthousiast als volgt: “Het hoogtepunt van de themaweek is voor mij echt het Older Friends-uur. Er ontstaat altijd een chemie tussen de ouderen en de leerlingen die niet in woorden is uit te drukken. Alleen maar plezier en vrolijke mensen; jong en oud! Only Friends en het Over-Y college laten zien hoe het eigenlijk zou moeten gaan in de wereld; dit uurtje geeft mij een extra gevoel dat ik echt bijzonder werk heb”.

In de sporthal maar ook in de dojo en fitness ruimte sporten de leerlingen en de ouderen met veel passie en plezier met elkaar. Een pracht gezicht; hoe mooi is dat! Ook de leerlingen, met diverse achtergronden en uit een moeilijke leeftijdsgroep, vonden het schitterend en dat blijkt ook wel uit de vele quotes waaronder:

  • “Wat zijn die mensen fit!”
  • “Ik vond dit zo leuk, ik wil dit elke week wel doen”
  • “Hoe kun je vrijwilliger worden?”
  • “Het is eigenlijk helemaal niet eng met iemand in een rolstoel te sporten!”

van de teamleiders:

  • “Hier leren de leerlingen meer van dan bv van een uurtje wiskunde”
  • “Dit is het ultieme gevoel van onderwijs”

Ook de Older Friends ervoeren de ochtend als heel leuk en gezellig, ook dit blijkt weer uit quotes als:

  • “Leuke sportochtend! En dan ook nog een maatje die leuke vragen stelt en oprecht geïnteresseerd was”
  • “Was weer super, bedankt!”
  • “Ik had een leuke en gezellige leerling waarmee ik getafeltennist heb. Geweldig”
  • “Wederom een topochtend!”

Uit alles blijkt dat dit een geweldig initiatief is dat uitmondt in een fantastische ochtend voor Jong en Oud! Hoe Goud is dat?!

De foto’s geven een mooi beeld van deze ochtend en we gaan er vanuit dat dit een herhaling krijgt.