Sandy Aeissing, wie kent haar niet, genomineerd

Sandy (Aeissing) is al jaren lang een bekend en vertrouwd gezicht bij sportclub Only Friends. O.a. trainer bij het handbal, bedenker en uitvoerder van het peuter-/kleutergym, organisator van Connecting Friends, stand in voor alles en praktijkopleider. 

Voor dat laatste is onze Sandy genomineerd voor de verkiezing Beste Praktijkopleider 2023 in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Zij is inmiddels doorgedrongen tot de top 10 en dit heugelijke feit werd afgelopen vrijdag na afloop van Older Friends (waar Sandy ook zeer actief is) gevierd en kreeg ze de bijbehorende oorkonde overhandigd door haar naamgenoot Sandy Visser namens de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren praktijkopleiders een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Sandy leidt sinds al jaren mbo-studenten op bij Sportclub Only Friends. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Sandy is blij verrast met de prijs: “Ik heb het opleiden in de beroepspraktijk hoog in het vaandel staan”.

Op maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

Wij feliciteren Sandy nogmaals met haar nominatie en duimen met haar dat ze de Beste Praktijkopleider van Nederland mag worden!