Johan en Jurre

johan 2

Onopzettelijk heeft de redactie in het artikel over de tentoonstelling ‘Johan en ik’ op deze website verzuimd onze Friend Jurre van der Weit te noemen. En dat terwijl deze trouwe voetballer al heel lang bij Only Friends sport!

Foto
Ieder jaar bij de Open Dag van de Johan Cruyff Foundation is de foto van Jurre op de arm van Johan Cruijff te bewonderen in het Olympisch Stadion. Niet alleen daar, maar ook bij andere evenementen wordt deze prachtige foto gebruikt. Al is de foto al van zo’n 10 jaar geleden, het is en blijft een treffende en ontroerende foto die weergeeft hoezeer Johan Cruijff betrokken is bij kinderen met een beperking die graag willen sporten.

Ontstaan Cruyff Foundation
De Cruyff Foundation is zelfs ooit opgericht, omdat Cruijff tijdens zijn voetbalperiode in Amerika, een jongetje met het Syndroom van Down leerde voetballen. Deze jongen speelde en voetbalde niet met andere kinderen op straat, omdat hij niet mee mocht doen. Toen Johan met hem ging voetballen bouwden zij een bijzondere band op en op een dag zag Johan de jongen op straat voetballen met andere kinderen uit de buurt.
Dit bijzondere verhaal benadrukt het belang van sport, maar is ook de basis van de Johan Cruyff Foundation.

Een Vandaag
Het verhaal achter de foto van Johan en Jurre werd in december tijdens een uitzending van ‘Een Vandaag’ door Jurre en zijn moeder verteld. Een uitzending die zeer de moeite waard is om nog eens te bekijken, ook omdat de tentoonstelling in het Amsterdam Museum nog duurt tot half mei. Klik hier om de uitzending over onze bijzondere Friend te bekijken.
Johan Cruijff mag dan wel een grote voetbalheld zijn, maar Jurre is een voetbalheld van Only Friends!

Ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Johan Cruijff verzamelde het Amsterdam Museum verhalen en foto’s van mensen die een ontmoeting hebben gehad met Johan Cruijff. De tentoonstelling Johan & ik is tot en met 12 mei 2013 in het museum een tentoonstelling te zien.
Jij kunt ook nog je bijzondere foto of verhaal met Johan plaatsen op de website ‘Johan en ik’
.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *