Friends Olympics voor de Mytylschool en de Noteboomschool

Sportdag Mytylschool en Noteboomschool op het Ronald McDonald centre Only friends

Dinsdag 10 juli 2012 vond de laatste sportdag van dit sport seizoen plaats voor het speciaal onderwijs, georganiseerd door Only Friends met zijn vele actieve vrijwilligers en stagiaires. Te gast op het Ronald McDonald Centre Only Friends waren  de Mytylschool en de Noteboomschool. Beide uit Amsterdam. Voor de Mytylschool was dit  voor het derde achtereenvolgend jaar.

 

Vervoer en ontvangst

De dag begon mooi op tijd voor deze leerlingen. Zij werden anders dan voorgaande jaren meteen vanuit huis met het leerlingenvervoer zeer efficiënt  naar het Centre gebracht. Hier werden zij hartelijk ontvangen door Dennis Gebbink. Doordat zij al zo vroeg op het Centre aankwamen, kon de dag volop benut worden. Deze tijdige aanwezigheid werd mogelijk gemaakt door de medewerking van afdeling leerlingenvervoer van het DMO en de andere vervoersbedrijven.

 

Johan Cruijff Foundation

Een andere partij die in de realisatie van deze dag van belang was, is de Johan Cruijff Foundation. Evenals de vele eerdere sportdagen op het Ronald McDonald Centre Only Friends voor andere scholen uit het speciaal onderwijs, werd ook deze dag mede dankzij een bijdrage van deze foundation mogelijk gemaakt.

 

Sfeer

Te midden van een zeer regenachtige druilerige week troffen de kinderen een droge dag met regelmatig zon, wat naast de sportiviteit van positieve invloed was op de sfeer.

 

Thema

In het mooie sportjaar 2012, het jaar dat het EK voetbal gehouden wordt , de Tour De France bij het moment van de sportdag in volle gang is én de Olympische Spelen aanstaande zijn, is gekozen voor het thema Friends Olympics. Dit thema refereert niet alleen aan het grote scala aan Only Friends sporten die gedurende de dag de revue passeren, maar benadrukt tevens het gevoel van saamhorigheid onder de leerlingen en het gezamenlijke maatschappelijk sportdoelstellingen die de sportclub Only Friends nastreeft.  Namelijk  “Je bent goed zoals je bent.”  Om in de geest te blijven van de Olympische Spelen sluit naast deze quote de quote “Deelnemen is belangrijker dan winnen”, van Pierre De Coubertin oprichter van de huidige Olympische Spelen, fantastisch aan.

 

Diploma als aandenken

Als aandenken aan de sportdag 2012 kregen de kinderen in het kader van het thema Friends Olympics een Friends Olympics Diploma ontworpen in de geest van de officiele Oylmpische Spelen.

 

Toekomstige éénwording

Voorafgaand aan de intentie die beide scholen hebben om van twee scholen één te maken,  was dit een dag waarin zowel de kinderen als de docenten ongedwongen met elkaar in contact kwamen.  Hiervan kon men aan het eind van de dag volmondig beamen dat dit een zeer succesvolle kennismaking was!

Drie maal scheepsrecht betekent voor ons een eindelloze traditie in de relatie met het Ronald McDonald Centre Only Friends”, aldus dhr. Deen. Directeur Mytylschool

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *