Fantastische opbrengst Rabo Cycle Tour voor Only Friends

[myyoutubeplaylist jJCxZUd-rJo?HD=0;rel=0;showinfo=0]

Zondagochtend 13 mei ging voor de tweede keer de Rabo Cycle Tour van start. Dit filmpje laat zien wat een geweldige dag het is geworden.

Mooie tour
De Rabo Cycle Tour werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door aanbieder van fietstochten ‘Le Champion’ en telde dit jaar al 2400 deelnemers. Schitterend weer en een prachtige route door het Groene Hart maakte de dag tot een groot succes. Zowel stadsfietsers als fanatieke toerfietsers deden mee en de deelnemers konden kiezen uit vier verschillende afstanden vanaf de Jaap Eden Baan in Amsterdam.

Donaties
Bij inschrijving konden deelnemers ook geld doneren aan het goede doel, namelijk de nieuwe sportafdeling van Only Friends: Cycling. Hier werd goed gehoor aan gegeven, samen haalden de deelnemers EUR 2.720,- op. Hoofdsponsor Rabobank Amsterdam vulde dit bedrag aan tot het geweldige bedrag van EUR 5.500,-  Een groots gebaar van de Rabobank, waarvoor onze hartelijke dank namens alle Cycle Friends!

Cycling op het Centre
Only Friends heeft het Cycling onlangs als 17e sport op het Ronald McDonald Centre geïntroduceerd. Het is nu al een groot succes, niet alleen dankzij de inzet en betrokkenheid van grote organisaties als fietsfabrikant Giant en de Johan Cruyff Foundation, maar zeker ook dankzij de passie van de vrijwilligers en stagiaires van Only Friends. Twee wielrenners van Only Friends hebben door deelname aan de tour ook een prachtige prestatie geleverd door een afstand van maar liefst 45 km te fietsen!

Cheque overhandiging
Na de finish ontving initiatiefnemer van Only Friends Cycling, Roy Gebbink, een cheque van EUR 5.500,- van Ronald de Wilde, manager Marketing & Communicatie van Rabobank Amsterdam en Simone Richardson, directeur van Le Champion. Roy, zelf een gepassioneerde renner, benadrukte daarbij het belang van het aangepast wielrennen, juist voor jongeren met een beperking.

Mark Homan
Onder de genodigden bevond zich ook paralympisch wereldkampioen aangepast wielrennen uit 2007, Mark Homan. Met zijn eigen verhaal is hij een ware ambassadeur voor jongeren met een beperking. Door het geven van presentaties op scholen probeert hij jongeren te enthousiasmeren voor het wielrennen.

Startschot door Jan Bos
Na het startschot van de bekende schaatskampioen Jan Bos fietsten alle aanwezige wielrenners van Only Friends nog een ereronde, waarna de dag tot ieders tevredenheid afgesloten werd met een gezellig drankje. Een mooie dag en een waardige officiële start van een geweldige nieuwe sport bij Only Friends!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *