Daan Glorie presenteert zijn droom

Presentatie Daan Glorie op het CentreOp zaterdag 12 mei gaf marathonzwemmer Daan Glorie een prachtige presentatie in het clubhuis van het Ronald McDonald Centre over zijn droom: een dubbele Kanaaloversteek Engeland-Frankrijk-Engeland in de week van 22-28 september.

Team Glorie
Daan is, naast ambassadeur van de Cruyff Foundation, ook ambassadeur van het Ronald McDonald Centre Only Friends. Zijn presentatie was niet alleen bedoeld om zijn plannen voor de Kanaaloversteek toe te lichten, hij zette zijn sponsors in het zonnetje én hij maakte voor het eerst de namen van de mensen van zijn zeer professionele begeleidingsteam ‘Team Glorie’ bekend. Het team bestaat uit medische experts, een zaakwaarnemer en mensen die al eens de Kanaaloversteek hebben gedaan.

Kennismaken met het Centre
Omdat een groot deel van het geld dat Daan inzamelt met zijn gedurfde dubbele Kanaaloversteek naar het Centre gaat, liet hij de aanwezigen ook kennismaken met het unieke concept van Ronald McDonald Centre Only Friends. Oprichter van Only Friends Dennis Gebbink vertelde hoe zijn droom werkelijkheid werd toen het Ronald McDonald Centre er kwam en ondergetekende mocht als moeder vertellen hoe belangrijk sport is voor kinderen met een beperking. Naderhand werden de bezoekers rondgeleid door Thoulou Jaouna en Heleen Parson van het Ronald McDonald Centre.

Voorbereiden
Als voorbereiding op zijn prestigieuze plannen zal Daan op 17 juni deelnemen aan de ‘Worldcup Capri-Napoli’, een zwemmarathon van 36km. Eind juni gaat hij 6 uur zwemmen in de koude Noordzee als kwalificatietraining voor zijn Kanaaloversteek en in augustus doet hij voor de zevende maal de IJsselmeeroversteek én zwemt hij ook nog even van Den Helder naar Texel.

Een bijzondere Ambassadeur
Directeur van het Centre Sonja Robben benadrukte in haar toespraak al dat het wel heel bijzonder is, dat een jonge topsporter zich zo inzet voor kinderen met een beperking. Ook Only Friends is erg trots op zo’n gedreven ambassadeur, die naast zijn studie aan het Cruyff Institute en zijn topsportprestaties ook nog tijd vindt om zich in te zetten voor de sporters van Only Friends.  We wensen je heel veel succes met de oversteek en dromen met je mee, Daan!

Voor meer informatie over Daan en zijn dubbele Kanaaloversteek kijk op: www.daanglorie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *