Duik in het diepe met Dräger

Overdracht PersluchtOp woensdag 17 oktober 2012 heeft op het Ronald McDonald Centre Only Friends de officiële overdracht plaatsgevonden van de ademluchtvulinstallatie van de firma Dräger. Deze persluchtinstallatie, volledig gesponsord door Dräger, zorgt ervoor dat de lege duikflessen vanaf heden door sportclub Only Friends zelf direct ter plekke gevuld kunnen worden. De plaatsing van de installatie is mede tot stand gekomen dankzij de inzet van de brandweer van Amsterdam Airport Schiphol en Elektro Technisch Bureau “Noord” D. Rinckes & Zn bv. Tijdens de overdracht heeft het Centre een gesponsord vijfjarig onderhoudscontract overhandigd gekregen van Dräger, zodat de onderhoudskosten van de installatie zo laag mogelijk blijven.

Zestig duikflessen per week

NJoy Diving, mede opgericht door Jan Rinckes van Elektro Technisch Bureau “Noord” D. Rinckes & Zn bv, verzorgt op de woensdagmiddag, in het zwembad van het Ronald McDonald Centre Only Friends, duiklessen voor de leden van sportclub Only Friends . Duiken is een zeer gewilde sport bij Only Friends. Momenteel duiken er ongeveer zeventig kinderen verspreid over de gehele woensdagmiddag en –avond. De duiklessen worden mogelijk gemaakt door de vrijwillige inzet van tweeëntwintig gecertificeerde duikinstructeurs van onder andere de duikvereniging NJoy Diving. “Het is een feest om te mogen doen!“, aldus Jan Rinckes. Om al deze kinderen te kunnen laten duiken worden er vijftig á zestig duikflessen per week gevuld bij de thuisbasis van NJoy Diving. Het vullen van deze duikflessen is een prijzige aangelegenheid en  om die reden is Only Friends op zoek gegaan naar een voordeliger en tijdsbesparende oplossing.

Brandweer van Schiphol

Johan van Streun, Algemeen Manager bij Sportclub Only Friends, heeft hiervoor advies ingewonnen bij zijn relaties van de brandweer van Schiphol aangezien ook zij veel ademlucht gebruiken.  De brandweer van Schiphol heeft hierop zeer enthousiast gereageerd, waarna zij  van Streun  en Rinckes direct in contact hebben gebracht met hun leverancier en partner, Dräger.

Special Friend Dräger

Dräger werd zo geraakt door hetgeen Only Friends mogelijk maakt voor kinderen en jongeren met een beperking, dat zij met alle liefde ook hun steentje willen bijdragen aan deze club. Zo hebben zij in samenwerking met Elektro Technisch Bureau “Noord” D. Rinckes & Zn bv, een complete ademluchtvulinstallatie geplaatst in het Centre. Tot slot heeft Dräger op woensdag 17 oktober een volledig gesponsord vijfjarig preventief onderhoudscontract aan Dennis Gebbink overhandigd.

Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat Only Friends gedurende de lessen de lege duikflessen zelf direct kunnen vullen. Dit scheelt niet alleen aanzienlijk in kosten, maar levert ook tijd op doordat er tussentijds geen duikinstructeur de duiklessen moet verlaten om de flessen op een andere locatie te vullen. Hierdoor kunnen er weer een aantal kinderen blij gemaakt worden, aangezien zij vanaf nu ook kunnen deelnemen aan de duiklessen.

Vol trots kan medegedeeld worden dat Dräger als sponsor de komende jaren een Special Friend is van Stichting Ronald McDonald Centre Only Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *