De politie op bezoek bij Only Friends!

[myyoutubeplaylist eZhjuH3LlFk?HD=0;rel=0;showinfo=0]

Op woensdag 5 oktober 2011 stond er een mooie, maar ook een speciale dag voor de kinderen van Only Friends op het programma. De politie van Amsterdam Noord zou namelijk op het Ronald Mc Donald Centre op bezoek komen. Om mee te sporten met de kinderen van Only Friends.

Rond 12 uur kwamen alle agenten binnen. Door Dennis Gebbink is er kort aan hen verteld waar Only Friends voor staat. Ook hebben de agenten een rondleiding gehad waarna ze heerlijk van een lunch konden genieten.

Rond 14 uur kwamen ook alle kinderen binnen. In het begin nog rustig, maar het werd gelukkig steeds drukker. De politie zou zorgen voor een spectaculaire opening, en die kwam er ook. Terwijl Dennis zijn verhaal aan het doen was er een boef ontsnapt!!

Op dat moment gingen er een hoop sirenes aan, kwamen er twee agenten op politiepaarden het terrein op galopperen, kwamen er een aantal motoren met sirenes aan en een auto. Twee agenten op de mountainbike probeerden de boef te vangen. Met veel hulp van de kinderen van Only Friends was de boef zo gevangen en kon hij in de handboeien geslagen worden.

De agenten waren in groepen tussen de kinderen gemengd en daarna gingen de verschillende rondes die bestonden uit kickboksen, rolstoelbasketbal, voetbal, en twee politieposten van start.

Bij één van de politieposten mochten de kinderen op de politiepaarden zitten, blokken hout naar een ME agent gooien en een kijkje nemen in de ME bus. Bij de andere post van de politie konden de kinderen vingerafdrukken laten maken, mochten ze op de politiemotoren zitten en alle sirenes aanzetten en konden ze een rondje meerijden in de politiebus met sirenes aan.

Ook tijdens het voetballen, kickboksen en rolstoelbasketballen was het een feest. Rond 17 uur werden alle kinderen, agenten, vrijwilligers en stagiaires in de sportzaal verwacht. Hier kregen de kinderen een bekertje limonade en kregen ze van de agenten een mooie oorkonde voor het deelnemen aan de politiedag. De dag werd afgesloten met de yell van Only Friends.

We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde dag. Met dank aan de politie van Amsterdam Noord en alle vrijwilligers en stagiaires van Only Friends.

Nikita van Weenen

Stagiaire Only Friends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *