Charity Golfevent op The International ten bate van Only Friends

Een fantastische dag op één van de mooiste golfbanen (wellicht de mooiste) van Nederland onder de rook van Amsterdam ten bate van Only Friends. Hoe gaaf is dat?

Hans Gosewehr, vroegere topman van van Gool en Elburg, opperde het idee een aantal maanden geleden om op zijn thuisbaan The International een charity golfevent te organiseren. En aangezien hij al een keer met Only Friends in aanraking was gekomen, was het goede doel snel bekend; Only Friends! Samen met zijn buurman Jos Gillebaard (bij ons bekend als de grote man/sponsor van Le Coq Sportif) ging hij aan de slag en vormden samen met onze Dennis en Johan het organisatiecomité.

Flights en tafels werden verkocht, veiling- en loterij items geregeld, menu en baancatering georganiseerd en artiesten/muziek gecontracteerd. Daarnaast werden Ad Westerhof en Jack van Gelder bereid gevonden om respectievelijk veilingmeester en presentator te zijn. Alle ingrediënten waren er voor een op voorhand mooie dag. Eén ingrediënt hadden we niet zelf in de hand en dat was het weer; niet onbelangrijk bij een golfdag. Maar…onze lieve Heer zorgde voor een droge en zonovergoten dag. Wat een mooie plaatjes, wat een feest in de baan met heerlijk eten/drinken, “beat the pro” en haring met corenwijn.

Moe maar zeer voldaan en met bruin gebrande gezichten kwamen de golfers uit de baan en laafden zich met een borrel en heerlijke hapjes onder de tonen van achtergrond zangeres, Sascha Beynon. Daarna kwamen de gasten voor het avondprogramma erbij en werd er genoten van een heerlijk diner. Tijdens dat diner traden Alma Nieto en Ruben Heerenveen op en ging het dak er af. Indrukwekkend was de speech die onze Dennis hield en was men muisstil met af en toe een snif. Terecht dat hij een letterlijk staande ovatie kreeg. Het dak ging er ook af tijdens de veiling en waren de biedingen niet van de lucht.Tot slot toverde onze vaste lootjes trekker Mark Bak (wie kent hem niet?) tal van prijzen uit de hoge hoed.

Aan het ende van de avond mocht Hans (Gosewehr) als initiatiefnemer de cheque aan Dennis overhandigen en bleek er maar liefst een bedrag van €155.000,00 op te staan. Fantastisch!!!

Langs deze weg willen we nogmaals Hans, Jos, Ad, Jack, de artiesten, Mike (de geluidsman), DJ Bert, alle flight/tafel/veilingitem/lootjes kopers en alle gevers van veiling- en loterij-items heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage! Zonder jullie was het nooit zo’n groot succes geworden. Een diepe buiging voor jullie allen!