PERSBERICHT: Only Friends: Het goede doel waar bekend Nederland de New-York-Marathon voor loopt

normal_90a95640e6f62200a30339947e495e43d4db54e7

Een delegatie van bekende Nederlanders (o.a. Ramon Beuk, Anouk Hoogendijk en Joëlle Witschge) trotseert op 4 november de TCS New York City Marathon 2018. Zij doen dit niet zomaar, maar zij proberen hiermee geld in te zamelen voor Only Friends – de enige sportclub en het enige sportcentrum in Europa specifiek voor mensen, en met name voor kinderen, met een beperking. ‘Prachtig om Only Friends op zo’n manier in de schijnwerpers te zetten,’ aldus zanger en captain Robert Leroy.

Sportclub Only Friends
Only Friends biedt mensen met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving op het hypermoderne Friendship Sports Centre. Deze accommodatie fungeert als thuisbasis voor de sportclub en zorgt ervoor dat inmiddels ruim 700 kinderen met ontzettend veel plezier kunnen sporten. Om alle sportactiviteiten op het eigen complex te kunnen (blijven) faciliteren, is er geld nodig van sponsoren.

Marathon
De bn’ers (waaronder ook Expeditie Robinson winnaar Carlos Platier Luna) hopen voldoende sponsoren binnen te halen door zo’n 6000 kilometer verderop de marathon van New York te lopen. ‘Heel erg gaaf dat we straks met het embleem van Only Friends op onze hardloopshirts in Manhattan letterlijk en figuurlijk ons beste beentje voorzetten,’ vertelt oud-topsportster Anouk Hoogendijk. ‘En dat is niet het enige. Binnenkort verzorgen we met het hele team een training bij Only Friends; iets waar we met z’n allen erg naar uit kijken.’

Training bij Sportclub Only Friends
De training zal plaatsvinden op woensdag 12 september, van 14.30 uur tot 18.00 uur op het Friendship Sports Centre. Voordat de training begint zal er eerst een officiële persfoto van het team worden gemaakt. De aanwezige pers heeft dan de mogelijkheid om foto’s te maken en de lopers te interviewen.

Gala-avond
Na terugkomst organiseert het hardloopteam op zondag 11 november een gala-avond op het Friendship Sports Centre. Het zal een bijzondere avond worden die men niet snel zal vergeten bestaande uit een diner, een scala aan artiesten en afsluitend een veiling. ‘We verkopen tafels voor de gala-avond aan iedereen die Only Friends een warm hart toedraagt en wil steunen. Daarnaast is er een veiling met allemaal unieke items. Zo kunnen we allemaal op onze eigen manier bijdragen aan het behoud en, het liefst, de groei van deze stichting. Kom er maar eens kijken, dan zie je met eigen ogen waarvoor wij het gaan doen,’ aldus Robert Leroy.

page1image5806272page1image5814800page1image5804608page1image5815008

Team Only Friends
Het volledige team van hardlopers voor Only Friends bestaat uit tien personen: zanger Robert Leroy, chef-kok Ramon Beuk, ex-voetbalster Anouk Hoogendijk, eSporter Koen Weijland, Carlos Platier (judoka en winnaar Expeditie Robinson 2017), Joëlle Witschge (deelneemster Expeditie Robinson), huisarts/schrijver/vlogger Rutger Verhoeff, social media influencer Jamie de Boer, Maup van den Berg en Stefan Valk. Via https://www.iederemetertelt.nl/evenement/only-friends-in-nyc kunnen de lopers gesponsord worden en zamelen zij geld in voor Only Friends.

————————————– EINDE PERSBERICHT ————————————–