Brandweerdag bij Only Friends

DSC_1016

Aan het eind van het sportseizoen verzorgt sportclub Only Friends een aantal leuke activiteiten voor haar leden. Na het succes van de politiedag van vorig jaar werd dit jaar besloten om de brandweer uit te nodigen om langs te komen. Bij het Ronald McDonald Centre, de thuisbasis van de sportclub, stond het dan ook vol met brandweerauto’s en waren ongeveer 300 kinderen van Only Friends aanwezig om deel te nemen aan de eerste heuse brandweerdag. 

Brandweerwagen

De brandweer had kosten noch moeite gespaard om er een mooie dag van te maken. Zo was er een ladderwagen aanwezig die maar liefst 28 meter de lucht in ging en een prachtig uitzicht over het Ronald McDonald Centre en de omgeving weergaf. Alle aanwezige kinderen kregen de mogelijkheid om de sirenes van een echte ambulance aan te zetten. Ook was het mogelijk om met een echte brandweerman op de foto te gaan, inclusief jas en brandweerhelm.

Hoei

Voor de gelegenheid waren er sportshirtjes beschikbaar gesteld met daarop groot de kreet: ‘ Hoei ‘. Dit is een kreet die de brandweer gebruikt bij schoorsteenbranden om te kunnen horen waar de verstopping zit in de schoorsteen. Op de brandweerdag werd de kreet door de circa 300 aanwezige kinderen vooral gebruikt om hun enthousiasme uit te drukken door het massaal te roepen.

Sportactiviteiten

Naast de aanwezige brandweerwagens waren er ook andere activiteiten tijdens de brandweerdag. Zo was het mogelijk voor de kinderen om een brandend huis te blussen en om een potje brandweerslang voetbal te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *