Benefit Night 2016 succesvol en vooral ook heel gezellig

In twee dagen tijd werd de sporthal van het Friendship Sports Centre, het huis van Only Friends, omgetoverd tot een ware feestzaal alwaar afgelopen zaterdag de 4e Benefit Night werd gehouden.

Het rode feesttapijt wordt uitgerold

Het rode feesttapijt wordt uitgerold

Nadat met hoogwerkers de grote, ronde lampen aan het plafond waren gehangen, werd in de vroege ochtend rood tapijt uitgerold. Daarna werden de tafels naar binnengebracht en gedekt, het podium geïnstalleerd, de open keuken opgesteld en grote hoeveelheden geluidsboxen en lichtspots aangebracht. Niets leek er meer op dat het 2 x 24 uur daarvoor een sporthal was geweest.

Opbouw van de feestzaal in volle gang

Opbouw van de feestzaal in volle gang

Op vrijdag werd de feestzaal gebruikt voor een mooie middag/avond met 480 senioren (in de volksmond: oudjes genoemd) die een mooi programma en heerlijk diner kregen voorgeschoteld met dank aan de Riki Stichting. Volop blije gezichten bij de senioren en zelfs de polonaise, al of niet met rollator, werd ingezet.

En dan…op zaterdagavond was het zover. Inmiddels al weer de 4e editie van de Benefit Night ten bate van Friendship Sports Centre en Only Friends.

Onze vriend Eric Out opent de avond

Onze vriend Eric Out opent de avond

Bij binnenkomst werden de gasten al getrakteerd op een optreden van Eric Out (vriend van Only Friends) en Chiara Spee (ja, de dochter van Etienne Spee;directeur van ons Centre). Dit jaar hadden we gekozen voor een 4-gangendiner en kregen de gasten, terwijl ze naar de muzikale tonen luisterden, een heerlijke romige soep van knolselderij, truffel en aardappel kaantjes in een mooi glas geserveerd. Er werd al volop met elkaar gebabbeld en gelachen. De sfeer zat er al vroeg in.

Na het openingswoord van Etienne en onze Dennis, ging het feest goed los, gepresenteerd door Roué Verveer en Esther Schouten met optredens van onze eigen street dancers en ambassadrice Joke de Kruijff; één van de musicalsterren van Nederland. Nadat het voorgerecht (kalfsmuis met structuren van doperwt, mayonaise van oester en sjalot ringen) was verorberd ging het dak er al voor een deel af met optredens van Tino Martin en Bryan B. Wat een geweldige stemmen!

Feestzaal klaar voor ontvangst van de gasten en Chiara aan het sound checken

Feestzaal klaar voor ontvangst en Chiara aan het sound checken

Tijdens het hoofdgerecht van op de huid gebakken en getrancheerde parelhoenborst werd een contract getekend met ABN AMRO die zich voor de komende jaren als PARTNER van het Friendship Sports Centre en Only Friends heeft gecommitteerd. Dank, lieve vrienden van ABN AMRO; de warme band wordt steeds hechter.

“Burgemeester van der Laan wordt geveild”

Nadat de buikjes vol waren, was het tijd voor de veiling met 32 geweldige en vaak unieke  items waar onze burgemeester van der Laan er nog één aan had toegevoegd;een dag met hem op stap. Hoe gaaf is dat? Johan van Streun, dagelijks de linker- en rechterhand van onze Dennis, werkte zich een uur lang in het zweet om in een moordend tempo de 33 items weg te hameren. Met dank aan de aanwezigen, die goed aan het bieden waren, met succes!

Toen de laatste klap met de hamer was gevallen en Johan met een dikke zoen van Etienne van het podium was verdwenen, was het de beurt aan Nhelley del Rosa. Wat een top artiest weer; wat een stem en show! Super!

Het dessert, verrassing van de chef, stond toen nog op het programma alsmede de loterijtrekking o.l.v. de koning van de lootjes, onze eigen Mark Bak; één van de 8 jongetjes waar Dennis in 2000 mee is begonnen.

En toen???? Een waanzinnig optreden van Karin Bloemen. Zij begon met een hartverwarmend, kippenvel veroorzakend persoonlijk lied voor het Friendship Sports Centre en Only Friends. Wat geweldig! Daarna ging het dak er definitief van af. De gehele zaal stond te swingen op de fantastische nummers die Karin ten gehore bracht. Wat een vrouw, wat een artiest, wat een apotheose!

Karin Bloemen, in één woord: GEWELDIG

Karin Bloemen, in één woord: GEWELDIG

Dat dan ook de totale opbrengst van de avond €235.500 was, was natuurlijk de kers op de al zo mooie taart. Langs deze weg willen we daarom nogmaals alle tafelkopers, gasten en sponsoren hartelijk bedanken want zonder jullie was de Benefit Night nooit zo’n groot succes geworden! Chapeau!

Tot slot een mooie quote van één van de gasten (maar die we uit meerdere monden hoorden): “het was wederom een unieke avond zonder poespas die buitengewoon gezellig en echt was!”

Geweldige opbrengst en dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt

Geweldige opbrengst en dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt