14 van Johan bij Only Friends

Foto bezoek 14 van Johan

Zaterdag 25 februari kwamen ‘de nieuwe 14 van Johan’ naar het Ronald McDonald Centre om kennis te maken en te sporten met de ‘oude 14’. De 14 van Johan zijn 14 jongeren met en zonder beperking, die ieder op eigen wijze een initiatief van Johan Cruijff vertegenwoordigen.

Mark en Stefanie
Only Friends sporters Mark Bak en Stefanie Assink waren er zaterdag ook bij. Zij hoorden in 2011 bij de eerste groep van 14 ambassadeurs die werd samengesteld ter ere van het 14-jarig bestaan van de Johan Cruyff Foundation. Enthousiast toonden zij hun sportclub en de faciliteiten van het Ronald McDonald Centre aan de nieuwe groep jongeren die in 2012 de Cruyff Foundation mogen vertegenwoordigen.

Myron ambassadeur
Ook dit jaar is een Friend opgenomen in ‘de 14 van Johan’. Onze sportclub mag met trots vermelden dat Myron Gebbink, voetbaltrainer bij Only Friends en zoon van Dennis Gebbink, is uitgekozen tot ambassadeur van het gehandicaptenvoetbal. Een functie die hem op het lijf geschreven is, want wie anders kan met zoveel passie en inzet het G-voetbal en de gehandicaptensport representeren?

Daan en Jan
Daan Glorie, ambassadeur van het Ronald McDonald Centre en befaamd marathonzwemmer, heeft een mooi jaar gehad als één van ‘de 14’ en studeert inmiddels op het Cruyff Institute om zijn Master te behalen. Hij draagt het stokje over aan zijn klasgenoot Jan Bos, de wereldkampioen sprint schaatsen van 1998 zal in 2012 het Cruyff Institute vertegenwoordigen. Jan is inmiddels gestopt met schaatsen en stort zich naast zijn studie, nu vol overgave op het wielrennen.

Merijn en Chris
Chris Vos neemt het ambassadeurschap over van snowboarder Merijn Koek. Deze stoere jongen heeft onlangs het junior wereldkampioenschap para-snowboarden op zijn naam geschreven en heeft een mooi artikel met foto’s van het bezoek aan Only Friends op zijn webite geplaatst. Klik hier.

Topsporters
Naast deze beroemdheden waren van ‘de nieuwe 14’ ook topsporters Elise Schöll, ambassadeur gehandicaptenzwemmen, Tom Egberink, rolstoeltennisser en ambassadeur Cruyff College, Kadir Can Uyanic, ambassadeur aangepaste Cruyff Courts, Renske Nugter, ambassadeur para-climbing, Kim Oostdijk, ambassadeur gehandicapten paardensport en Özgür Ünal, ambassadeur van het project ‘Meedoen Leren Winnen’, aanwezig. Stuk voor stuk atleten van niveau die met passie hun sport zullen uitdragen dit jaar.

Fanatiek
Na het voorstelrondje gaven Dennis en Roy Gebbink samen met kickbokstrainer Katja, een stevige clinic kickboksen. Daarbij werd al snel duidelijk dat we hier met verwoed sporters te maken hebben, want er werd fanatiek gebokst!

Ambassadeurs voor het leven
14 Maart worden de nieuwe 14 van Johan officieel aan de pers voorgesteld. Voor onze Friends Mark en Stefanie betekent dat gelukkig niet dat daarmee een eind komt aan hun ambassadeurschap, want ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation blijf je voor het leven!

Voor meer informatie over de 14 van johan en de Johan Cruyff Foundation: klik hier.

 

One comment

  • Helemaal top om met name de sporten voor mensen met een beperking te promoten. Ik ken alleen Renske en dat is de juiste vrouw op de juiste plek. Ik wens jullie een mooie ambassadeurschap toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *